keskiviikkona, elokuuta 01, 2007

Jaiku - suosi suomalaista!

Miksi Jaiku viehättää? Kysyn itseltäni, koska oikeastaan se näyttää olevan minä-maailman-navassa-katsokaa-mua -juttu. Oman itsen esittämistä... hieno tutkimuskohde uusheimoja tutkiville kulttuuriantropologeille tai minuuden sosiaalista rakentamista tutkailevalle sosiaalipsykologille.

Mutta kuitenkin, jokin kiehtoo tuossa. Päivän MikroBitissä Kari A. Hintikka kävi samanlaista dialogia. "Miksi tärvätä omaa ja muiden aikaa ilmoittelemalla itsestään." "...ihmiset tavoittelevat huomiota." Ja sitten käänsi vastaväitteet toisin päin. Hyötyesimerkkinä (jos nyt sitten aina kaikessa pitää olla hyötyä) Hintikka kertoo, kuinka Jaikulla käytiin seminaarin aikana kommenttikeskustelua. Jes. Mietin jo aiemmin, että pidän filosofian kurssilla jaikuilevan sokraattisen dialogin jostakin elämän perusasiasta (käsittämättömän yksinkertaista sanovat ensin, ai että miten värit ovat olemassa... mitä ihmettelemistä siinä muka). Tuosta kolumnista keikahti mieleen, että Jaiku on myös kätevä tapa kerätä kurssipalautetta koko kurssin ajan. Tätä täytyy ehdottomasti kokeilla. Parin viikon päästä aloitan päivälukiolaisten kanssa filosofia ykkösen, uskon, että sieltä löytyy riittävästi uskaliaita avoimeen jaikuiluun! Käsittääkseni homma on sujuvaa toteuttaa perustamalla oma kanava (Channel) Jaikussa, en ole vielä kokeillut, mutta mal sehen...

Muuten jaikulaisilla on tyylikäs linja lisätä sähköposti-ilmoituksiin aina pari suomen sanaa käännöksineen, kuten: Pidä tyyli (Finnish for Stay cool), Finland says kiitos for inviting your contacts to Jaiku!, Siellä sitte (Finnish for See you there), Kelaa relaa (Finnish for Keep it easy), Elämä on laiffii (a fitting but untranslatable Finnish skijumping proverb).

Keräilen Jaiku-linkkejä. Ja tietty oman olemiseni representaatio-presentaatio-egopöhötys löytyy Jaikusfääristä (tosin aikalailla ilman kumppaneita vielä, kun kaikki ovat edelleen lomalla, mutta jos kiinnostaa, liity seuraan ;-). Minusta Jaikussa on sitä jotakin... Ja komeaa, että homman takana ovat suomalaiset nuoret miehet!

2 kommenttia:

Petteri Koponen kirjoitti...

Moi Anna, kertokaa meille, jos voimme jollain tapaa auttaa Jaiku-kokeiluissanne. (Laittakaa esim. mailia minulle tai Jyrille.) T, Petteri, 36v eli nuori mies :)

Anne Rongas kirjoitti...

Hei hoi! Tämä viesti lämmitti erityispaljon! Viesti lähti heti. Tattis! (Finnish for Boletus Thanks)

Anne-mummo 45v. Kylli-täti-meiningillä