keskiviikkona, elokuuta 08, 2007

Flock-selaimen nerokas My World

Tuli tuossa edellä kehuttua Flock-selaimen My World-toimintoa, joka on nerokas, näppärä ja helppokäyttöinen. Tässä vielä kuva, miltä se näyttää. Systeemin saa integroitua useampaan sosiaalisen webin palveluun ja yhteistoiminta esimerkiksi Flickrin ja Del.icio.usin kanssa on kerrassaan sulavaa. Toi My World on siis yksi selaimen välilehti.

6 kommenttia:

tuomo.turja kirjoitti...

Hei!

Oletko käyttänyt iGooglea ja Google Readeria? Jos ole, voitko sanoa, mitä etuja My Worldissa on Googleen verrattuna?

Anne Rongas kirjoitti...

Heips,
olen käyttänyt iGooglea ja Google Readeria. Ne sopivat hyvin mobiiliin työskentelyyn. Flock ei ole tietenkään asennettu kaikille koneille, joilla esim. opettaja tekee työtään päivittäin. Flockin etu on, ettei tarvitse kuin avata selain. Ei kirjautumista ja muutenkin kaikki säätäminen käy kuin itsestään.

Eri tarpeisiin eri välineet. Pitää etsiä, mikä sopii omaan työhön. Jostain syystä en ole ihastunut iGoogleen... Nämä on makuasioita. Vähän tuo kaiken keskittyminen Googleen ja sen mainosmaisuus ajatteluttaa... mutta Gmail on superjuttu.

medis kirjoitti...

Minä taas en pitänyt tästä flockin uusimmasta versiosta. Se on jotenkin liian raskas ja vie liikaa huomiota. Minusta selaimen pitää olla huomaamattomampi. Niinpä siirryin safarin käyttäjäksi. Se on selaimista yksinkertaisin ja nopein.
Siitä edellisestä flockista pidin.

Anne Rongas kirjoitti...

Joo, yksi äidistä, toinen tyttärestä ja eri työtyyliin eri koneille kokemuksella löytää sopivan välineen.

Ahtaaksi käyvässä kannettavassa minullakin Firefox ja Googlen systeemit. Mutta pöytäkoneella Flock ei hidastele yhtään. Ihan uutena hyötynä: ihmettelin, mikä on ettei del.icio.us toimi, selain näytti hetken kuluttua pienellä tiedotteella, että siellä on tilapäinen häiriö, ehdin jo miettiä, että ryhdyn välimuistin tyhjentämiseen.

Että makuasioita.

at kirjoitti...

Tämä blogi on siitä hyvä, että täältä saa uusimpia varsinkin sosiaalisen webin käyttöön liittyviä vinkkejä (kiitos Annen aktiivisuuden). Itse vaikutan tuolla peruskoulun puolella ja näiden sosiaalisten toimintojen sisäänajo siellä ei ole kovin helppoa. Aion kuitenkin nyt syksyllä lähteä täydellä höyryllä niitä ajamaan sisään (ehkä siitä olisi sitten hyötyä myös toisella asteella). Näitä erilaisia ja vastaavia ohjelmia riittää varmaan loputtomasti. Nyt olisi jokaisen vain löydettävä se itselle sopiva, joka on jokaisen käyttäjän omassa harkinnassa. Omasta koulusta tulee vain mieleen kolleega joka innostuu kaikista uusista sovelluksista ja uppoaa niiden toimintoihin ja toimimattomuuksiin ja mitään ei siirry itse opetukseen.

Anne Rongas kirjoitti...

Flock-selaimella bloggaaminen on nopeaa, nopeampaa ja helpompaa kuin millään muulla. Hiiren 2-näppäin, blog this > ta-da. Sen avulla minulta vei nytkin vain puolisen minuttia (30 sek) lähettää sähköpostitiedotteesta blogimerkintä Geopisteen avautumisesta.