torstaina, elokuuta 02, 2007

Naisten iloiset nettiope-kokoontumisajot

Alkukesästä virisi haave järjestää epämuodolliset bloggaavia ja wikittävien opettajanaisten kokoontumisajot: rohkaisua ja kannustusta. Asia etenee. Talkooperiaatteella, web20:n ideologialla. Paikka on jo tarjottu, on Helsingissä. Aika on joku syksyn viikonloppu (lauantai). Voi ehdottaa, mikä ei missään nimessä. Tarjoiluakin on jo luvassa. Mikään ei maksa, mutta ei myöskään makseta mitään. Virtuaalisesti voi osallistua. Erityisesti kierrätetään ideoita ja henkeä. Hyvin matala kynnys tulla. Kiinnostus riittää. Ja halu olla yhteydessä ja tehdä yhteistyötä. Eikä ole pakko olla opettaja (tai nainen... ei sitä tarkasteta). Kunhan kiinnostaa naiset/tytöt, oppiminen ja tekniikka.

Esimerkillistä henkeä ja oivallusenergiaa edustaa nettitaitava Mari-rehtori, joka heitti kimallekiven kopista seuraavalle pesälle (tuo tuossa vieressä). Minua on kovasti ilahduttanut naisten taitava nettiliike. Ja kovasti ajatteluttanut se, miten itsetuntoon on monilla leimattu tiukasti: olen nainen siis tekniikassa heikompi astia. Nykynetti kaipaa ennemmin sisältöjä kuin loputtomasti taitavaa tekniikkaa. Ja aina löytyy joku, joka jeesaa. Jos olet bloginainen ja luet tätä, niin ansaitset rokkaavaan kunniamerkkikiven ;-)

2 kommenttia:

Sun äitis kirjoitti...

Heips!
Minkä tyyppisesti olisi tarkoitus treffata? Siis sitä meinaan, että olisiko alussa joku "blogikeittiö" tietokoneluokassa ("kato, mä teen tänn kastikkeen näin, mikäs sinun paras vinkkisi olisi?") ja sitten vasta turinaa ja vatsantäytettä mukavammissa maisemissa?

Jos on tarvetta tuollaisille fasiliteeteille, niin HAAGA-HELIAN talo Pasilassa olisi ainakin kaikkialta helposti saavutettavissa. Palataan.

Anne Rongas kirjoitti...

Jes! Palataan. Blogikeittiö tosi hyvä ajatus. Laitetaan taikapussiin muhimaan. Kiitos kaunis.