lauantaina, elokuuta 11, 2007

Mobiilia kirjoittamista Googlen avulla

Gmailiin on tullut uusi ominaisuus. Nyt tietyt dokumentit (kuten .doc) voi avata suoraan Asiakirjat ja taulukot -työvälineeseen (ei siis tarvitse ensin tallettaa omalle koneelle ja sieltä ladata as.kirj.+taul).

Asiakirjat ja taulukot -sovelluksella voi editoida aineistoja samaan tapaan kuin toimisto-ohjelmalla kotikoneella. Etuna on, että editoitavaan tekstiin pääsee käsiksi kaikista Internet-yhteydessä olevista koneista. Asiakirjat ja taulukot (kökkö nimi) pelittää hyvin, samaa dokumenttia voi työstää moni yhdessä, kutsun dokumenttiin voi lähettää sähköpostilla niin sujuvasti, että kun esimerkiksi työstimme yhtä juttua Skype-palaverissa, siinä juttelun aikana lähetettiin kutsu, avattiin teksti ja työstettiin yhdessä.

2 kommenttia:

VirtuaaliAnu kirjoitti...

Kiitos Anne tiedosta. Olen testaillut itsekin Googlen dokumentit... -työkalua ja käytän myös gmailia, joten tuo oli hyvä uutinen! Yhteiskirjoittamiseen verkon yli tuo työkalu on maan mainio.

tuomo.turja kirjoitti...

Olen testaillut tuota palvelua viime kuukausina, esimerkiksi etäkirjoitettaessa artikkelia samanaikaisesti työparin kanssa. Toimii hyvin. Aion ottaa tekstinkäsittelyä ja taulukon tekoa opettaessani tämän palvelun painokkaasti esille. mobiilimahdollisuudet siintävät jo mielessä. Googlelta pitäisi tulla piakkoin myös vastaavanlainen esitysten (powerpointit) tekemisen ohjelma.