Jossain näin muutama aika sitten vilaukselta uutisen (ehkä se oli jokin Googlen blogi tms... joo se oli Gmail-blogi) siitä, että Gmail on mahdollista saada toimimaan tietokoneen sähköpostiohjelman kanssa IMAP-protokollaa käyttäen. POP-yhteyshän on ollut tarjolla jo aikoja, mutta se on huono tarpeeseeni. Haluan varmuuskopion sähköposteista, mutta enimmäkseen käytän postia aina selaimelta ja haluan, että postit löytyvät sieltä.
IMAP mahdollistaa sen, että tietokoneen sähköpostiohjelma ja web-Gmail ovat synkronoituna eli jos teen muutoksia jommassa kummassa, toinen päivittyy (poistan viestejä, kansioin niitä tms.). Toimii hyvin nopeasti ja sujuvasti. Synkronointi onnistuu mm. Outlookin, Thunderbirdin, Apple Mailin ja mobiilien asikasohjelmien kanssa (ks. lisätietoja).
Tämän yhteyden saa viritettyä kun vaihtaa Gmailin kieleksi amerikanenglannin. Varmaankin on tulossa myös suomenkieliseen versioon... Kannattaa huomata, että Googlen palveluissa on eroja selaimen ja kielivalinnan mukaan. Englanninkielisestä Gmailista löytyi äskettäin etsinnässä ollut ryhmächat, jonka voi käynnistää myös suoraan websivulta (>>Launch Google Talk Gadget).
Olen käyttänyt Gmailia nyt vuoden verran. Puolen vuoden kokemuksia kirjasin tänne blogiin. Gmail säästää työaikaani vähintään tunnin vuorokaudessa. Se on ehdottomasti paras webmail. Nyt uuteen kannettavaan on latautunut vuoden mittainen saalis, himpun vajaa 11 000 sähköpostia. Gmailin luokittelut siirtyivät suoraan Macin sähköpostiohjelmaan. Kätevästi kävi. Nyt postit varmuuskopioituna.
Sujuvat välineet, vaivaton tiedonkäsittely. Näistä nauttii.
4 kommenttia:
Itse olen tuonut koneeni sähköpostiohjelmaan imap-protokollaa käyttäen osan webmailistani jo vuosia. Mielenkiintoista, jos se ei olisi gmailista onnistunut tähän mennessä; enpä ole kokeillut, sillä itse puolestani en tahdo gmailiin tulevia liitteitä automaattisesti koneelleni.
Ainakin Macin Mail on nykyisin ihan kätevä monen sähköpostiosoitteen yhteiskäytössä.
Hei, suomenkielisessä Gmailissa on edelleen tarjolla vain POP. Ja siis mikä tässä integroinnissa on minusta loistavaa, on se, että jos merkitsen luokittelu-label -merkinnällä viestejä Gmailissa, ne asettuvat samalla tavalla koneella kansioihin.
POP siis tarkoittaa sitä, että kansiointi tehdään koneella, kaikki luetut tulevat suoraan Inbox-kansioon. IMAP siirtää palvelimella olevan kansioinnin
Näissä asioissa jokainen hakee itselleen sopivat työtavan. Itse teen normaalin työpäivän aikana töitä vähintään neljällä eri koneella. Töissä en voi käyttää ollenkaan omaa konettani. Siksi konekohtainen sähköposti ei palvele, vaikka olisi miten hyvä. Monilla opettajilla on sama tilanne. (Jos on työkone, sillä ei sitten pääse kotona nettiin.)
Mac Mail on vakuuttava, ei siinä mitään.
Ja vielä pieni lisäys:
Meilä ei voi työpostia edelleenlähettää yhtään minnekään. Sen pääsee sentään lukemaan webin kautta. Ja levytilaa annetaan 40 Mt eikä edes kaltaiseni kahta työtä tekevä saa sen enempää. Täysin käyttökelvoton työväline. Asialle ei voi tehdä mitään.
Joo, asia on näköjään ihan justiinsa niin kuin kerroit, ei onnistu imap-protokolla gmaililtani; enpä ollut yrittänytkään, koska en tahdo isoja liitteitä automaattisesti koneelleni.... Itselläni on monta sähköpostiosoitetta ja niihin kaikkiin on pääsy myös webmailista, mutta normaalisti luen useimpien postit suoraan koneeltani, koska se on itselleni kätevää. Gmailissa on sopivasti tarjolla RSS-syöte, joten selain vinkkaa otsikkopalkista minulle, että uusi meili on kilahtanut laatikkoon.
Olen hissuksiin näköjään liukunut itsekin gmailin käyttäjäksi minäkin syystä ettei sieltä ihan huomenna lopu tila postilaatikosta vaikka tulisi isompiakin liitteitä.
Lähetä kommentti