maanantaina, joulukuuta 17, 2007

MacElämä

Me sitten ostettiin Minnan kanssa MacBookit - nyt on meidän koululla pieni mäkkikerho. Jatketaan tietenkin Windows-oheiselämää, työkoneilla ja niillä ohjelmilla, joita ei Mac nielaise. Jos haluaa, saa Macin sisään Windowsin. Minulle riitti, että laitoin Officen Mac-paketin. Suurin osa jutuista on verkossa. Kuvalle ja äänelle ja sellaiselle tarvitsen konetta. Sekä varmuuskopioille.

Koneen varmuuskopiointi on parhaillaan menossa. Käy uskomattoman kätevästi. Kuorin ulkoisen kiintolevyn paketista (LaCie 320 GB). Laitteessa ei ole yhtään nappuaa. Virtajohto seinään ja usb-johto tietokoneeseen. Kone kysyi, että käynnistetäänkö Time Machine. Klikkasin että jees. Ja se on siinä. Käytettävyys ei enää voi tästä parantua.

Kun ottaa selaimeksi Firefoxin, ei näytä olevan mitään ongelmia verkkoympäristöissä. Firefox-tuki alkaa olla kattava kaikissa selainpohjaisissa ylläpitojärjestelmissä yms.

Kaikenlaista pientä opettelua riittää... näppäinkomentoja ja sellaista. Mutta askel järjestelmästä toiseen oli yllättävän pieni ja yllättävän järkyttävä: miksi tämän vasta nyt otin? Ymmärrän nyt alkeellisesti tuttavia, jotka ovat hehkutelleet MacElämää ja yhdyn kuoroon. Selkeästi tullut havaittua jo parissa päivässä, että MacElämään liittyy yhteisöllinen ulottuvuus. Apua saa, jos vain tajuaa pyytää.

Jarin suodattama AppleUutissivu ja omat MacDeli-linkkini.

3 kommenttia:

Kirsi Myllyniemi kirjoitti...

Itse valitsin mäkin silloin, kun aloin tehdä töitä kotona, ei tarvitse mikrotukihenkilöitä eikä konetohtoreita.

Olli Vesterinen kirjoitti...

Täällä on myös saatu kotiin ensimmäinen Mac. Kodin viihdekäyttöä varten ei ollut kunnon televisiota, dvd-soitinta, digiboxia - ei mitään. Laitoin koko hoidon kerralla kuntoon iMacilla+EyeTV:llä.

Olen ollut tyytyväinen konseptiin, mutta harmillisesti (luotettavaksi ymmärtämäni) Tiger-käyttöjärjestelmä vaihtui juuri Leopardiin, joka on tuottanut jonkin verran epäluotettavuutta. Ehkä en siis vielä liity mac-evankelistiksi mutta suosittelen kyllä mediacenter-aatoksissa pyöriville joko iMacia tai MacMiniä. Näiden kautta saatavat edut tiivistäisin:
1) yksi järkevä käyttöliittymä (niiden omituisten televisio-, digibox- ja dvd-soitinkäyttisten sijaan),
2) _vain_ yksi kaukosäädin (käytän Apple-remote'ia),
3) erillisiä laitteita vähemmän ja toimivaa langatonta teknologiaa kivasti tarjolla,
4) muotoilu miellyttää :)

Että näin.

Anonyymi kirjoitti...

Meidän perhe on ollut Macin käyttäjiä vuodesta 2005 iMac-koneen saapumisen myötä.

Töissä ja koulussa olemme PC-maailmassa, mutta vapaa-aikana surffaamme Mac-maailmassa. Tiger-käyttöjärjestelmän vaihtoa Leopardiin harkitaan parasta aikaa, mutta Ollin kommentin myötä voisi jatkaa harkintalinjalla.

Blogit kirjoitetaan Camino-selaimella (välillä on käytetty Operaa ja FireFoxia) ja blogit luetaan kätevästi NetNewsWire Lite-ohjelman kautta. iTunes-kirjastossa on ladattuna perheen musiikkitarjonta. Windows Officen Mac-paketti on myös meillä käytössä.

Vallan näppärä tämä meidän iMac on, enkä siitä helposti kyllä luopuisi. Suosittelen lämpimästi kaikille Mac-maailmaan siirtymistä!

Hauskaa joulunodotusta!