maanantaina, heinäkuuta 30, 2007

wps-tiedostojen varalle

Tässä taas verkko-opeoppaan laatimisen hedelmiä jakoon:

Ikuinen ongelma tiedostoina palautettujen töiden kanssa. Joku palauttaa wps-tiedoston, vaikka ohjeissa olisikin maininta, että ei sitä kiitos. Kyse on joissakin koneissa valmiiksi asennettuna olevan Microsoft Works -ohjelman ensisijaisesta tallennusmuodosta. Saman yhtiön Word-ohjelma ei automaattisesta osaa avata wps-tiedostoja.

Apua voi etsiä näistä konvertointiohjelmista:
Works 6.0 Converter for Works and Word Users
Works 2000 Converter for Word 97/2000 Users

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei! Luulin saavani ohjeet WPS-tiedoston avaamiseen,mutta: Ohje pitäisi olla suomenkielellä, ja vielä hyvin yksityiskohtainen ja selväsanainen(en ymmärrä edes tietokonesanastoa) Voi, kun saisin selvät ohjeet pian, kun näitä wps-tiedostoja on minulla paljon, tv Kaija Kiitos avusta etukäteen.

Anne Rongas kirjoitti...

Hei Kaija, kyllä se helpoin keino on pyytää tiedoston lähettäjää tallentamaan tiedostonsa uudelleen rtf- tai doc- (tai jos käytössäsi on uudehko Word) docx- muodossa. Pdf-muotokin käy, jos sinun ei tarvitse tehdä merkintöjä tekstiin. Pdf:n saa Open Office -ohjelmalla ja Mac-koneissa ihan vakion, MS Officen kanssa pitää asentaa virtuaalitulostin, esim. Cute pdf, jolla työn voi tulostaa pdf-tiedostoksi paperitulosteen sijaan.

Jos tiedostomuodon muuntamisohjelma (eli konvergointi-ohjelma) on tarpeellinen, etsi lähipiiristäsi joku avulias, joka auttaa asiassa. Kyllä moni nuori koululainenkin pystyy tässä auttamaan.

Anonyymi kirjoitti...

Hei!

Toinen tapa avata .wps -tiedosto Wordiin on:

Napsauta tiedoston kuvaketta hiiren oikealla painikkeella.

Valitse avautuvasta pikavalikosta kohta Avaa sovelluksessa.

Valitse listasta haluamasi ohjelma (Word).

Jos ohjelmaa ei näy listassa, niin hae se kohdan Valitse oletusohjelma kautta.

Toivottavasti nämä auttavat eteenpäin :-D