lauantaina, heinäkuuta 07, 2007

Salaista sananhallintaa

Edellistä viestiä kirjoittaessani törmäsin varmasti monelle tuttuun tilanteeseen: salasana oli jäänyt laittamatta muistiin. Kevättalvella sain tuttavalta kutsun Twitteriin. Työn vilske oli tuolloin huima, mutta pitihän jännään uutuuteen heti tutustua, siis siltä istumalta kirjautumaan. Mutta hoi äly, kirjaamatta jäi, millä tunnuksilla itseni sisään kirjasin. Minulla on Systeemi. Ja kuinka ollakkaan, systeemin mukaan saatoin näin kolme kuukautta myöhemmin päätellä tunnukset. Tsa-daa. Toimi.

Oikeasti pidän jatkuvasti Exeliä käyttäjätunnuksista, salasanoista ja kirjautumisosoitteista. Exel on suljettu salasanalla. Tässä Flash-opastukseni siitä, kuinka homman voi hoitaa (äänet päälle, odota rauhassa hetki, että flash latautuu). Ja salasanafileestä kannattaa sitten ottaa varmuuskopio aika ajoin. Omassa Exelissäni on menossa rivi 277. Ei sellaista määrää kukaan muista. Samoja salasanoja en käytä enkä suosittele kellekään tietoturvasta huolehtivalle.

Miten luoda Systeemi? Sitä ei tietenkään voi turvallisuussyistä paljastaa, mutta jokainen varmasti keksii ihan itse jonkin loogisen ja aina samaan tapaan toistuvan kaavan, jolla muodostaa käyttäjätunnuksen ja salasanan.

Ei kommentteja: