keskiviikkona, heinäkuuta 18, 2007

Muista päivittää Java ym.

Tietoturvaan kuuluu pitää tietokone ja sillä olevat ohjelmat ajan tasalla. Monet päivitykset hoituvat automaattisesti. Mutta esimerkiksi selaimen tähdellinen apuohjelma Java ei automaattisesti asenna ohjelman uutta versiota, vaikka se vanhaa taitaakin päivittää... Javan sivuilla on mahdollisuus tarkistaa, onko koneella uusin versio. Javan vanha versio pitää myös muistaa käsin poistaa, ainakin tähän asti. Java on ollut usein haavoittuvuuslistoilla, ks. esim. 11.7.2007.

Haavoittuvuuksista ja tietoturvasta tiedottaa CERT-FI, sivua (ja sen syötteitä) kannattaa seurata. Tärkeä tuore uutinen muistuttaa päivittämisestä:

12.7.2007 Poikkeuksellisen runsaasti korjauksia ohjelmistohaavoittuvuuksiin

Kuluvan viikon alkupuoliskolla on julkaistu poikkeuksellisen paljon korjauksia laajalti käytetyistä ohjelmistoista löytyneisiin haavoittuvuuksiin. Microsoft-päivitysten lisäksi on julkaistu tärkeitä tietoturvapäivityksiä muun muassa Ciscon, Adoben, McAfeen, Applen ja Sunin ohjelmistoihin.

Yritysten tietohallinnon kannalta lyhyen ajan sisällä julkaistavat päivitykset saattavat olla positiivinen asia, sillä useita päivityksiä saadaan testattua ja asennettua samalla kerralla. Kotikäyttäjien päivitystyötä tämä ei valitettavasti helpota. CERT-FI kehottaa kaikkia tietokoneiden käyttäjiä huolehtimaan ohjelmistojen ajantasaisuudesta silloinkin, kun useita ohjelmistopäivityksiä julkaistaan lyhyen ajan sisällä.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kysymys cmapista.
Oon tehny nyt käsitekarttoja ja muita vastaavia härpäkkeitä ko. työkalulla ja vieläkään kaikesta taistelusta huolimatta mulle ei oo avautunu se, et millon linkki saa nuolenpään automaattisesti ja milloin se jättää sen tekemättä. Tuntuu aivan sattumanvaraiselle toiminnalle toi linkkiviivojen nuolitus. Onko sulla tähän jotain tietoa vai arvonko jatkossakin...

M

Anne Rongas kirjoitti...

Heips, auttaako tämä opastus?