lauantaina, heinäkuuta 07, 2007

Tietoteknologia ja oppimisen vallankumous

Radio Kantti käsittelee tärkeää aihetta. Tiedämme paljon hyvästä oppimisesta, mutta käytännössä vastassa on monenlaisia esteitä. Kantsii kuunnella Kantista, mitä sanoo Jyväskylän yliopiston professori Päivi Häkkinen.
"Professori Päivi Häkkinen toteaa, että pelkkä teknologia ei tuo pedagogista viisautta. Tietoteknologian opetuskäyttö ja nimenomaan sen pedagogiset mallit ovat herättäneet runsaasti kiinnostusta 1990-luvun alkupuolelta lähtien myös tutkimusmaailmassa."

Blogged with Flock

2 kommenttia:

at kirjoitti...

Siinäpä se haaste onkin miten teknologia ja pedagogiikka yhdistetään. Tehtävä ei ole helppo ja opettajille ei ole tehtävään aikaa ja resulsseja varattu eli kun näihin satsattaisiin niin alkaisi tulostakin syntymään. Pedagogisesti hyviä työkaluja ja esimerkkejä mitä niillä voi tehdä ja sitten työajalla miettimään omia sovelluksia.
Tuosta vastavuoroisesta opettamisesta tuli mieleeni yksi laite jota kokeilin tässä nimittäin PC Notes Taker, joka on kehitelty muistilappusten tekemiseen ja sitten niiden lähettämiseen, mutta kun tekemisen nauhoittaa äänellä se vastaa samaa kuin itse raapustan taululle ja pause kohdissa voi esittää luokalle kysymyksen. Tähän esitykseen voi lisätä sitten blogia ja wikiä ja muita interaktiivisia tehtäviä
perusarvon pähkäilyä

(äänenlaatu vähän huono. mikki oli vanha ja väsynyt)

Sitten muokkailemaan sopivia päässälaskusessioita

Avointaulu

Anne Rongas kirjoitti...

Onpas hienoja kokeiluja ja tuotoksia! Kiitos taas matikka aiheista :-)