sunnuntaina, tammikuuta 28, 2007

Avoin verkkoaineisto voi innostaa opiskelemaan

Sain etäopiskelijalta sähköpostia: "Katselin sinun psykologin etäkurssia ja mieleni tekisi alkaa sitä täältä kotoa käsin opiskelemaan, tutustun vielä tarkennin ja otan siinä sitten yhteyttä."

Yksi tavoite minulla avoimen verkkoaineiston suhteen on luokan oven avaaminen. Meillä ei ole oikeastaan ollenkaan etäopetusta psykologiasta. Se on kuitenkin etäopiskelijoitten suosikkiaineita. Olen rakentanut monta psykologian kurssia niin, että kurssin voi opiskella portfoliotyöskentelynä, viimemmäksi Mediapsykologian kurssin (kaikki verkossa olevat psyka-aineistoni).

Nykyään toimimme niin, että oppitunnilla kurssin wiki on auki, suurella tekstikoolla projektorin kanssa valkokankaalla. Kirjaan keskusteluita sinne, laitan kuvia, mindmappeja, aina sitä mukaa, kuin asioita kertyy. Etäopiskelijat voivat seurata kurssin etenemistä kotonaan.

Vähän propellipään hommaa, mutta minulle riittää, että avoin aineisto silloin tällöin palvelee opiskelijoitani. Kerrassaan palkitsevaa, jos joku aineistoa tutkimalla innostuu oppiaineesta.

2 kommenttia:

MR kirjoitti...

Minun ongelmani on, mistä me suomalaiset löydämme nuo opettajien tuottamat opetusmateriaalit/kurssit helposti?

Miten kehittäisimme fiksuimmin eri oppiaineiden opetusmateriaalikokoelman?

MR

Anne Rongas kirjoitti...

Joo, tätä on mietitty ja tässä yksi mahdollisuus: suomalainen pedawiki.