lauantaina, helmikuuta 07, 2009

Uusi mediakulttuuri muuttaa oppimista

Reijo Kupiaisen ja Sara Sintosen tuoreen kirjan (Medialukutaidot, osallisuus, mediakasvatus, Gaudeamus 2009) kustantajan esittelysivun otsikko herätti miettimään. Kenen oppimisen muuttumisesta puhutaan? Huomio on kiinnittynyt ainakin käsiin saamieni kirjojen perusteella lapsiin ja nuoriin. Kustantaja oli kuitenkin luokitellut tämän kirjan "Kasvatus ja aikuiskoulutus."

3 kommenttia:

Reijo Kupiainen kirjoitti...

Kappas, tuota luokitusta en ole katsonutkaan. No, joka tapauksessa koulusta me pääasiassa puhutaan. Jyväskylän yliopistossa juuri julkaistu empiirinen tutkimus Maailma muuttuu - mitä tekee koulu? nostaa esiin samantapaisia huomioita oppimisesta. Kirjoitin tästä Mediakasvatusblogiin: http://mediakasvatus.blogspot.com/2009/02/koulun-ja-vapaa-ajan-tekstikaytanteet.html

Anne Rongas kirjoitti...

Hei, hienoa saada ensikäden tietoa! Netti on nopea.

Suosittelin näkemättä teostanne opettajaopiskelijoille, Turussa on pohdittu valmistuvien opettajien mediaosaamista ja tvt-taitoja.

Tuija Aalto kirjoitti...

Olen ollut ihan fiiliksissä kirjaa lukiessani. Tosi hyvä katsaus mediakasvatuksen historiaan ja aatesuuntiin ja järkevä jalat maassa - ote tähän päivään.