sunnuntaina, helmikuuta 22, 2009

Mikromobiili kuva ja viestivirta


Onhan näitä nähty ja kokeiltu. Erilaisia keinoja lähettää hetkestä kännykällä kuva johonkin verkkotilaan. Kuten ShoZulla Flickriin (näin esimerkiksi Ville Venäläinen tekee). Tai sovelluksella Bloggeriin (kuten oma Kuvitella!-blogini – heh, en muistanutkaan, että keräsin hiiriä). Nokialaisella Armi tallettaa Kaupunkikuvia.

Edellisviestissä mainittu mikroblogi-verkostopalvelu BrightKite (BK tai leija) eroaa Jaikusta ja Twitteristä edukseen suoran kuvayhteyden suhteen. Sähköpostilla kännykästä lähetetty kuva on hetkessä perillä. Tosin mobiilikäyttäjillä tukkii näkymää. Toivoisi myös kanavia, jonne postittaa kuvat. Mutta silti jännä arjen taltiointiin ja välittämiseen kaveripiirille. Kuvaviestit siirtyvät BK:sta Twitteriin linkkinä.

Nyt opetellaan kaikkien mikroviestivirtojen jakelua Ping.fm:n avulla. Ehkä on syntymässä jokin uusi viritys. Ei enää väliä sillä, mitä palvelua kaveri käyttää, näkyy siellä, missä minä olen. Siis tweettaillaan, jaikutaan yms. eri kanavia pitkin ja silti kohdataan.

Ei kommentteja: