sunnuntaina, toukokuuta 11, 2008

Keskenään integroituvat verkkopalvelut


Alla on pieni näyte siitä, miten kuvanjakopalvelusta esityksen koostamissivuston kautta kuvakoosteen voi ohjata blogiin, siis Flickr-Slide-Blogger. Eli alun perin olen vienyt kyseiset valokuvat Flickriin, koostanut niistä herbaarion ja nimennyt kuvat (geotägin olisi voinut lisätä, mutta kaikki samasta paikasta, joten ei ollut tarvetta). Kirjoittelin eilen sosiaaliseen mediaan liittyvästä informaation ohjailusta.

Palautin mieleeni vanhan tuttavuuden, Slide-palvelun. Siellä saa luotua kaikenlaisia vilkkuvia ja välkkyviä kuvaesityksiä, mutta myös ihan siedettäviä. Esitystä pystyy muokkaamaan, lisäämään ja poistamaan kuvia, nimeämään niitä uudelleen yms. pientä. Valmiista esityksestä saa upotettavan koodin. Ja kuvakoosteen välittäminen onnistuu myös suoraan aika moneen verkostoitumissivustoon sekä blogisysteemiin.

Tosin en itse pidä siitä, että näihin erilaisiin palveluihin annetaan käyttäjätunnuksia ja salasanoja. Yritän vaihtaa tärkeimpiä salasanoja pienen riskin pelossa. Toisaalta esimerkiksi Slide on toiminut jo vuosia ja jos palvelu jäisi kiinni tietovuodoista, verkkoyhteisö myös reagoisi.

4 kommenttia:

sinikka kirjoitti...

Hei Anne!
Ryhdyimme kollegani kanssa kokeilemaan Slide-palvelua. Onko sinulla heti tietoa, että voiko tehdä ihan perinteisen simppelin diaesityksen, jossa diat näkyisivät koko ruudun kokoisina, ja ne voisi siis näyttää dataprojektorin kautta? Ja voiko tässä tehdä esityksen, jossa diat vaihdetaan manuaalisesti esim. hiirellä klikkaamalla? Emme nyt heti löytäneet näitä toimintoja. Ajattelimme, että tämä Slide on ehkä lähinnä tarkoitettu diaesitysten nettisivuille upottamiseen, vai olemmeko väärässä? Vinkit olisivat tervetulleita. KIITOS!

Anne Rongas kirjoitti...

Moi, power point -tyyppisen esityksen laatimiseen paras on Google Dokumenttien Esitys, sen voi valmiina julkaista myös verkkoon ja pystyy näyttämään kokonäyttötilassa.

sinikka kirjoitti...

KIITOS! Pitääpä kokeilla.

Anne Rongas kirjoitti...

Hei, tälläisestä tuli tänään aamupäivällä mainos, avautuu kohta: SlideRocket, sopisi myös tuohon tarpeeseenne kenties.