tiistaina, toukokuuta 27, 2008

Ihan hiukan unisena: KIITOS!

Urakalla paahdettu toukotöitä. Niitä on kansliaosastolla ennen lopullista kirmaamista suurin piirtein vuori. Aamulla arvioin verkkokurssilaisia. Muutamia hyvinkin ilahduttavia portfolion ja verkkokokeiden tekijöitä, mutta varastossa myös roimasti ajatuksia lukion verkko-opetuksen kehittämiseen. Vaikka oikein ei jaksa ajatella...

Ja sitten tuo kiitos, 150 äänestäjää tällä blogilla, olen unihymyinen! Aiemmin ällistelin blogini pääsyä Digitodayn järjestämään Blogit kunniaan -skabaan. Uutisointi iltaisesta palkintojen jaosta. Ammatti/teknologia-sarjan tulokset alla (2253 äänestäjää kaikkiaan, harrasteblogit keräsivät eniten saalista). Silmät ristissä rantauduttu tilaisuudesta. Jaikussa ydinasiat aloituspaneelista ja palkintojenjaosta – tiivilmöinti a'la Haakana.
Tällaisella aihepiirillä en ole mitenkään blogiskenen sisäpiirissä, ennemminkin ulkokehällä k/houkuttamassa uusia ajatusten jakajia. Juuri päättyneen lukion viimeisen jakson aikana mm. 55 lukiolaista. Blogi ajatusten jakamisen, prosessoinnin ja yhteisen työskentelyn välineenä on hyvin monipuolinen. Täältä tätä nuorisoa kasvaa (näillä blogeilla työstettiin kurssin ryhmätuotoksia, jotka julkaistiin wikissä):
Blogi antaa tilaa ääneenajattelulle, luovuudelle, etsimiselle ja sosiaaliselle toiminnalle. Blogiin juteltu tai piirretty tai laulettu jää olemaan, ja sillä on merkitystä oppimiskäytössä. Oppiminen tulee näkyväksi kiinnostavalla tavalla. Mutta automattisesti nämä mahdollisuudet eivät avaudu. Äidinkielen kurssilaisten opettaja opetti tiedostamaan julkista ilmaisua sekä ryhmätyöskentelyä, sitä siis pitää opettaa ja opetella ja mikä huippua, sitä voi oppia. Blogeilla voi oppia. M.O.T.

5 kommenttia:

Maurelita kirjoitti...

Vau hienoa, minusta blogisi on todella uraauurtava ja mielenkiintoinen ! Äitini on kieltenope ja ammoin innostui kovasti suggestopediasta jolla sitten (kohtalokkain seurauksin) itse innostuin ranskasta... =)

Kaikki pedagogiaan liittyvä on todella kiinnostavaa ja taas tuli todistetuksi miten Suomessa ollaan valovuosia edellä esim Ranskaa.

Sun äitis kirjoitti...

Onneksolkoota vielä kerran!

Tästä kirjoituksesta tartun tuohon portfolioon. Meillä on tänä vuonna käyttöön otettavassa opsissa kantavana ideana oman kehittymiskansion kerääminen. Minkä muotoisena kukin yli kolmesta sadasta opettajaopiskelijastamme kansionsa tuottaa on heidän itsensä päätettävissä. Joku tekee ehkä huovutetun kirjan (niin kuin yksi kurssikaverini aikoinaan erityisopettajakoulutuksessa), mutta moni varmaan kaipaisi vinkkejä sähköisen portfolion tekoon.

Onko sinulla hyviä vinkkejä aiheesta (tai pikemminkin, kun sinulla varmasti on, mutkun tuottamaasi infoa on jo niin paljon, etten tiedä, mistä osoitteesta kannattaa lähteä etsimään, niin voisitko vinkata suunnan!)

kiitollisena

Anne Rongas kirjoitti...

Kiitos edellisille :-)

Sun äitis: tämän sivun linkkilistasta löytyy jotain...

Wautsi! kirjoitti...

Hei, kiitos kovasti tuosta tuloslistasta! Etsin vähän joka paikasta tietoa lopputuloksista mutta mistään ei löytynyt enempää kuin kolme parasta. Tästä listasta löytyy onneksi koko sarjan tulokset. Omani näytti olevan neljäs. Enpä olisi uskonut kun blogini on vasta pari kuukautta vanha.

Tein blogiini pätkän koodia jonka voi halutessaan kopioida omaan blogiin. Siten ei tarvitse luoda tuota listaa enää uudelleen jos haluaa linkittää tuloksessa listatut blogit. Koodi on täällä

http://wautsi.com/2008/05/29/blogit-kunniaan-kyselyn-tuloksia-wautsi-neljas-teknologiablogien-sarjassa/

Wautsi! kirjoitti...

Kappas, sun blogi näköjään katkaisee liian pitkän linkin. Tässä lyhyempänä

http://tinyurl.com/44hdty