sunnuntaina, toukokuuta 18, 2008

Blogit kunniaan

Nyt kun äänestys lienee föörbii, pohdiskelen parilla lauseella outoa kunniaa, mieluista vaan outoa. Siis ehdokkuutta blogit kunniaan skabassa. En tarkemmin ole kaivanut juuria (myöhempi lisäys: tuolta Digitodayn jutusta sekin selvisi). Mennäviikolla ihmettelin, mistä kummallinen uusi aktiviteetti sivuilla... kunnes paljastui äänestys.
Kahdeksan hengen tuomaristo valitsi 640 ehdokkaan joukosta mielestään parhaita blogeja.
Tuomaristoon kuuluvat kansanedustaja Jyrki J. Kasvi, Mikrobitin päätoimittaja Otto Aalto, Nelonen Median toimituspäällikkö Mari Flink, Kielitoimiston kouluttaja Riitta Hyvärinen, Blogilistan perustaja Sami Köykkä, M&M:n toimituspäällikkö Mikko Metsämäki, HSE:n tutkija Mika Pantzar ja Avaus Consultingin partneri Kim Weckström.
Arvioinnissaan tuomaristo kiinnitti huomiota sellaisiin ominaisuuksiin kuin ulkoasu, kuvien ja videoiden käyttö, kieliasu, innostavien linkkien määrä, uutismaisuus, oivaltavuus, innovatiivisuus, asiantuntevuus ja hauskuus.
Tuomarien parhaina pitämistä blogeista on valittu 45 ja ne on jaettu neljään äänestyskategoriaan.

Olihan tuo ammattiblogit-sarjaan pääseminen sinällään palkinto. Muusta ei puhetta. Niin erisarjalaisia joukko on. Tämä opeblogi on muutaman kymmenen säännöllisen vierailijan sivupiste. On se vaan kumma, ellei Haakana tai Pinseri vetäise äänisaalista sarjassa. Toisaalta kisailu ja voitto eivät ole pääasia vaan mielenkiintoisten verkkotilojen sikiäminen ja elo.

Ammatti/teknologiablogit -sarjan ehdokkaat ovat:

Absolut http://blogit.digitoday.fi/absolut/
Eurootikko http://eurootikko.blogit.kauppalehti.fi/
Kari Haakanan blogi www.karihaakana.net
Luksus http://www.luksusblog.com/index.php
Opeblogi http://opeblogi.blogspot.com/
Pinseri http://www.pinseri.com/
Pölli tästä - Jari Parantainen http://pollitasta.fi/
Startupbin http://www.startupbin.com
Strategy of Giving http://sogiving.wordpress.com
Toista Maata http://www.toistamaata.wordpress.com
Wautsi.com http://wautsi.com

7 kommenttia:

Sun äitis kirjoitti...

Onneksi olkoon, olet paikkasi ansainnut!

Me muutama kymmenen säännöllistä vierailijaa olemme aktiivisempia kuin arvaatkaan. Itsekin ehdotin opeblogia jo ensimmäisellä äänestyskierroksella (erinomaisesti perustellen!) ja varmemmaksi vakuudeksi lahjoin Spöget ehdottamaan samaa (eri perusteluin).

Lykkyä äänestykseen!

Anne Rongas kirjoitti...

Voi jee! Kiitos. Tämä lämmittää ehdottomasti eniten koko kummastusta herättäneessä blogi-äänestys asiassa.

Vähän tylsää on, että en pääse ensi viikolla järjestettävään tilaisuuteen, jonne kaikki äänestyksessä mukana olleet on kutsuttu. Harjoittelemme tuoreiden ylioppilaitten kanssa koreografiaa. Olisihan ollut erityistä tavata eräitä blogikuuluisuuksia. Mutta kyllä nämä virtuaaliset kohtaamisetkin ovat merkittäviä ilon aiheita.

Heli kirjoitti...

ÄÄnestyksistä en tiedä mitään, mutta paikkasi olet kyllä ansainnut. Blogisi on tärkeä meille monille, vaikka en kaikista vempaimista innostu mutta tuo jakamisen henki - se on upea!

Hassulta näyttää äänestys kun vilkaisin noita erilaisia asiablogeja. Mutta listalle pääseminen kai onkin se juttu, kuten sanoit.Blogilista kertoi muuten sinulle 60 viikottaista kävijää muistaakseni..vai onko ne käyntejä? Mutta tärkeä olet!

MalluS kirjoitti...

No niin nyt en ehtinyt äänestämään!
: ( Mut tää on mulle se kasvihuone. josta minä taimet haen. Pidän niin sinun hyvin esikasvattamistasi ja terveistä taimistasi! Sori vaan tämä puutarhasanasto, mutta nyt on vaan se aika vuodesta.

Ari Juntunen kirjoitti...

Moi, mistä kuulit että kaikki äänestyksessä mukana olleet on kutsuttu palkintojen jakoon? Oletko saanut kutsun? Olin itse harrastesarjan äänestyksessä, mutta en ole kuullut mitään järjestäjien taholta.

Anne Rongas kirjoitti...

No nythän kävi niin, että oma koulu järjesti (kiitos vain Erja-rehtori) niin, että pääsen tuonne kemuihin. :-)

Ville Venäläinen kirjoitti...

Onneksi olkoon Anne! Hienoa että oma työyhteisö myös komppaa tuolla tavalla. Tunnustus tuokin :-)