Virtuaalinen työpöytä on mahdollista rakentaa monella tavalla. Tähänastisissa löydöksissä kyse on ollut lähinnä syötteiden ja erilaisten vimpainten kokoamisesta samalle sivulle. G.ho.st avaa oikean työpöydän (tai oikeastaan virtuaalitietokoneen), jonka voi säätää omiin tarpeisiin. Tallennustilaakin on ison muistitikun verran. Integroituu saumatta mm. Google-dokumenttien kanssa.
Perin juurin työkoneen välilehdettömään Explorer 6.0:aan työlääntyneenä ajattelin kokeilla. Seikkailen muutenkin normaalin työpäivän aikana vähintään neljällä eri koneella (joista yksi Mac). Tikkuselainta on tullut kokeiltua, mutta yhden päivityksen epäonnistumisen jälkeen (kaataa koneen kuin koneen nyt) on jäänyt uudelleen asentamatta ja haittana on erityisesti se, että vaatii Windowsin eikä työkoneella voi päivittää tikkuselainta.
Jos termi varjo-IT ei vielä ole tuttu, niin se on laaja joukko keinoja, joilla ohitetaan organisaation virallisesti säätämä tapa käyttää ohjelmia ja verkkoa (osuvasti aiheesta Kari A. Hintikka vuoden 2008 viimeisessä MikroBitissä).
2 kommenttia:
Mielenkiintoinen haamu. Toimivuus siis kyseenalainen?
Toimivuudesta ei vielä mitään tietoa eli ei kyseenalainen. Testaan. Kerron sitten.
Moitin tekstissäni virallisen instanssin tarjoamaa työvälinettä, vanha selain ja monen kätevän työtä helpottavan asian puute ottavat niin paljon päähän, että teen kaikki mahdolliset työt omalla koneella omilla yhteyksillä (omalla koneella ei tietenkään pääse työpaikalta verkkoon). Ymmärrän kyllä virallisen IT:n linjaukset, mutta saisi nyt edes Firefoxin, edes sen!
Lähetä kommentti