torstaina, tammikuuta 01, 2009

Opettajan verkkokassissa?

25Tools Ning-verkosto kerää sosiaalisen median ja avoimen lähdekoodin työkaluja. Tavoitteena saada haaviin ajankohaiset perusvermeet. Sivuilta löytyy kätevä peruspakettiesittely (ks. sama SlideShare-palvelussa). Nyt kuulutellaan alkaneen vuoden 2009 työkaluja.

Monissa blogeissa ja muilla verkkosivuilla sekä verkostoissa tehdään samaa, seulotaan esiin kelpotyövälineitä. Laitoin Vinkkiverkkoon alulle Työkaluseula-ryhmän, jossa voisi sopivasti matkia 25Tools-porukan toimia, suomennettuna ja toimintakulttuureihimme sopeutettuna. Etua syntyy jo siitä, että erinäisiin paikkoihin kootaan linkkejä samansuuntaisiin sivustoihin ja verkostoihin.

6 kommenttia:

Sun äitis kirjoitti...

Kiitos taas erinomaisista vinkeistä!

(En ole mikään shoppailuintoilija, joka haluaisi vielä ton hameen ja noi housut alesta, mutta noiden uusien verkkovermeiden äärellä tulee fiilis, että kaikkea tekisi mieli kokeilla!)

Leena kirjoitti...

Tänä vuonna ensimmäistä kertaa opetan oppilaille tietotekniikkaa, aiheena tosin kuvankäsittely ja PowerPoint nyt aluksi. Törmäsin materiaalia etsiessäni iloiseen yllätykseen. http://ilmaisohjelmat.fi/ listaa ilmaiseksi ladattavia ohjelmia eri aihealueilta, yhtenä otsikkona opetus ja koulutus. En ole ehtinyt vielä tutustua läheskään kaikkeen. Mietin parast'aikaa parasta kuvankäsittelyohjelmaa oppilaiden tarpeisiin. Perus-Paint on jo opittu :)

Anne Rongas kirjoitti...

Moi Leena! Itse suosittelen kuvankäsittelyyn Flickr + Picnik. Toimii suoraan selaimelta, mitään ei tarvitse asentaa. Picasa on myös verraton tuttavuus, jos IT suostuu asentamaan sen. Hoitaa samalla monta muutakin kuvainformaatioon liittyvää asiaa. Tästä löytyy perusesittely 20:stä kuvankäsittelyn verkkopalvelusta.

Leena kirjoitti...

Kiitos Anne vinkistä. Esittelin jo Picasan, Flickrin ja Photobucketin, mutta nyt aion siirtyä "oikeaan photoshoppaukseen" ja valitsin ilmaisohjelman Paint.NET. Se on sopivan kevyt, mutta riittävän monipuolinen. Kunhan saan uuteen blogiini jotain sisältöä aikaiseksi, lähetän linkin. Nimi on vielä hakusessa... :)

Leena kirjoitti...

Hei taas, blogi on nyt perustettu ja vähän sisältöäkin löytyy,
http://leenanatk.blogspot.com/

Tervetuloa tutustumaan

Anne Rongas kirjoitti...

Mainiolta näyttää Leena! Bongattu talteen :-)