tiistaina, tammikuuta 13, 2009

Sähköpostibloggausta

Useimpiin blogeihin voi lähettää merkintöjä sähköpostilla. Näin esimerkiksi ryhmälle voi antaa tilaisuuden osallistua blogin koostamiseen helpolla tavalla. Esimerkiksi Blogger-blogiin voi muodostaa sähköpostiosoitteen Asetusten Sähköposti-välilehdellä. Samassa paikassa voi muuten määrittää jokaisen merkinnän välittymään suoraan haluttuihin sähköpostiosoitteisiin (max. 10).

Nyt on tarjolla erityiskätevä tapa sähköpostibloggaukseen: Posterous. Ei mitään ylläpitoon kirjautumista, sen kuin lähetät ensimmäisen merkinnän Posterousin sähköpostiosoitteeseen. Mikä vinkeintä, blogi julkaisee myös kuvia ja mp3-ääntä. Tässä esimerkkipostaus ja aivan totta, homma toimii!

Posterous mahdollistaa myös ryhmäbloggauksen:
"Last month we rolled out group sites, the easiest way to have multiple contributors on a single blog. Just add contributors by email address, no accounts needed.

Today we take that a step further by allowing you to create public blogs that *anyone* can post to by email. Just turn on the "post by moderation" option in your site settings, then anyone can email post@sitename.posterous.com. This is a great way to create a group site or public forum."

2 kommenttia:

tuomo.turja kirjoitti...

Näyttää toimivan nopeasti ja vaivattomasti. Yritin myös äänitiedostoa, mutta kun se oli vääränlainen, ei sähköposti lähtenyt lainkaan. Vikailmoitusta ei kuitenkaan tullut.

Anne Rongas kirjoitti...

Jep, audio pitää olla mp3. Mun koe meni läpi alta minuutin. Hämmästelin oikeesti. Kokeillaan ruhmähommana nyt ihan oikeesti yhdellä kurssilla.