sunnuntaina, tammikuuta 11, 2009

Työpöytä jakoon Skypellä

Tosin tämä toimii suoraan vasta Skypen Mac-version betassa (lisää muutama FAQ tällä sivulla). Perus-Skypeen on olemassa joku lisäsovellus, jolla työpöydän on jo aiemmin saanut jakoon. On jäänyt etsimättä ja kokeilematta.

Mitä iloa työpöydän jakamisesta on? Jos haluan näyttää kuvia kaverilleni, niitä ei tarvitse enää viedä jakoon jonnekin verkkoon tai lähettää megakaupalla sähköpostia (joka on hiipuva taidemuoto muutenkin). Jos kaverillani on tietokoneensa kanssa ongelmia, voin auttaa kädestä pitäen. Ja tietenkin, jos haluan pitää vaikka etäluennon, näytän aineistot suoraan omalta koneeltani.

3 kommenttia:

Leena kirjoitti...

Hei Anne,
Olen ihmetellyt ihan samaa.
Tosin minä käytän jatkuvasti Skypen toimintoa Send File.
Sen etu sähköpostiin verrattuna on se, että tiedostokoko ei ole esteenä. Ainoa haitta on pitkä latausaika, joka määräytyy vastaanottajan yhteyden mukaan. Oma työskentely ei siitä häiriinny. Kuitenkin hoituu nopeammin kuin oma Gmailini,joka lataa isoja liitteitä todella kauan ja häiriintyy jos teen jotain muuta samaan aikaan.
Skype on myös minulle mieluisin chat. GTalkissa on samat ominaisuudet, mutta sen chat boksi on turhan pieni.

Anne Rongas kirjoitti...

Jep, Skype on parantanut myös äänenlaatua tosi paljon. Muutoin kyllä kuulun itse joukkoon, joka avaa Skypen vain sopimuksesta. Johtuu niiltä ajoilta, kun tuntui, että avoin Skype johti aina tietokoneen ylimääräiseen kuormitukseen.

Verkkojutteluun on kätevin se, missä lähimmät kamut ovat. Kokoavia välineitä on, kuten Adium, Trillian yms. Varmasti lisääntyvät.

Sunnuntaiterkkuja sinne länsirannikolle! Täällä ryhdytään jakamaan arvosanoja :-)

Sun äitis kirjoitti...

Kiitos, kun kerroit!
Minulla Skype on kyllä jatkuvasti auki, kun sen kautta saan (chatillä?) kätevimmin yhteyden keskimmäiseen poikaani. Tuskin muistan, koska viimeksi olen edes puhellut kenellekään sen kautta. Tuo työpöydän jakaminen on kyllä hyvä syy taas ottaa Skype aktiivikäyttöön opiskelijoiden ohjauksessa, sillä meidän oppilaitoksen ConnectPro ei tue työpöydän jakamista Macillä! Usein on tilanteita, kun olisi kätevä yhdessä katsella samaa työpöytää (esim. HOPSeja ja opetusharjoittelusuunnitelmia olisi kätevä käsitellä niin, että tiedosto on molemmilla näkyvissä ja päivitykset tehdään saman tien. Tai sitten vaikka jonkin tempun neuvominen esim. Moodlen wikin linkkien tekeminen, joka tuntuu olevan mutamille opiskelijoilla täysin mahdoton hahmotettava pelkkien kirjalisten ohjeiden pohjalta).

Haenpa päivityksen ja perehdyn paremmin!

Hyvää sunnuntain jatkoa!