maanantaina, syyskuuta 22, 2008

Tunnustan porkkanaa, tunnusta sinäkin!

Kävin kaupassa tai no, viidessä tänään. Normaalia. Hämmentävästi juuri se, mikä on normaaleinta elämässämme on mittakaavaltaan merkittävintä. Olen miettinyt, miksi hammasharjoja, pesupulveria ja terveyssiteitä mainostetaan niin ahkerasti. Vastaus on luonnollinen. Se, mikä kuuluu arkeemme, on suurin bisnes. Euro sinne toinen tänne, ei tunnu missään.

Normaali kuluttaminen on ällistyttävän vaikuttavaa. Saatan taustani vuoksi (20 vuotta viljelijä, siitä 15 vuotta luomu-etuliitteellä) olla normaalia perehtyneempi luonnon energiatalouteen. Vai tiesitkö, että ihan tavallinen typpilannoite, jota peltoon kylvetään, on uskomaton öljyenergian rohmu? Siis kuin öljyä levittäisi viljavainioille. Vau miten luonnollista.

Katsoin alla olevan videon, kuten tuhannet muut. Se Juttu - The Thing on tässä. Suomen liikehdintä starttaa ensi lauantaina 27.9., ks. wiki, Jaiku-kannu, Friendfeed, blogi ja Facebook. Masinoi jotain samaa omalla paikkakunnallasi ja levitä ideaa, jonka voi oivaltaa suurin piirtein otsakkeella: yritetään-pelastaa-tämä-pallo-omilla-kulutusvalinnoilla!

Silloin ennenvanhaa 90-luvulla, kun olin alkuvoimaisesti parantamassa maailmaa, vertasin suuria ekologisia uhkia usein siihen, että ne ovat loppujen lopuksi seuraus miljoonien ihmisten yksittäisistä valinnoista ja samalla tavalla myös hyvät valinnat ovat mahdollisia, muurahaisen politiikkaa siis.Aiheesta suomalaisessa blogimaailmassa: Sampsa Kiianmaa, Mari Koistinen, Halo Efekti, Armi, Janne Saarikko a, Janne Saarikko b, ...

Ei kommentteja: