lauantaina, syyskuuta 20, 2008

Ning on aika kiva joukkokokoontumispaikka

Olen laittanut alulle filosofian kurssin Ning-sivustoa, jossa pääasiana on ihmetellä filosofian ikuisia kysymyksiä eli keskustella (ks. edellinen merkintä alla).

Sivulle voi myös lisätä kuvia, videoita ja musiikkia filosofisten mietteitten virittäjäksi. Ja mikä hauskaa, sinne voi laittaa myös mp3-tiedostoja omalta koneelta. Lisäsin alkupalaksi oman pari vuotta vanhan tervetulotoivotukseni kyseiselle kurssille.

Ning-sivulla voi chattäillä ja aionkin etäkurssilaisten ohjausajan käyttää niin, että päivystän myös verkossa. Tapahtuma-sivu on sopiva kurssitapahtumien ilmoitteluun.

Samalle sivulle voi useampi opettaja tuoda oman kurssinsa, sillä sivu on sitä kiinnostavampi, mitä enemmän siellä on porukkaa. Eli jos tunnet filosofian opettajan, välitä tämä vinkki. Annan opettajille ylläpito-oikeudet.

Idea toimii niin, että jokainen opiskelija luo oman profiilin, joka saa olla nikki. Hän kertoo opettajalle, kuka on verkossa. Profiilisivun kautta opettaja pääsee näppärästi katsomaan kyseisen opiskelijan aktiivisuuden kurssin lopulla. Palautetta voi antaa sekä julkisesti että yksityisviestinä.

Ei kommentteja: