maanantaina, huhtikuuta 09, 2007

Valtikka yhteiskunnallisten asioiden opettamiseen

Mainio opettajille suunnattu sivu Valtikalla. Sisältää yhteiskunnallisista aiheista koottuja dokumentteja eri koulutasoille ja oppiaineisiin (ks. Opetussuunnitelmat-sivusto).

"Valtikka on opetusministeriön rahoittama nuorten verkkodemokratiahanke, jota toteutetaan Suomen Nuorisoyhteistyö Allianssin siipien suojassa."

On muuten harvinaisen hyvin onnistunut hankenimi. Yleensähän ne ovat kummallisia väännöksiä tai kahden rivin mittaisia. Tämä on osuva ja sen muistaa kertakuulemalla. Erityisplussaa vielä se, että verkkosivut ovat samalla osoitteella kuin hanke ja ilman ä-ö-vääntymiä. Jos suduko kyllästyttää, ryhdy keksimään hyviä nimiä projekteille tai yrityksille. Ehdot: helppo muistaa, lyhyt, kuvaa asiaa, fi-domain vapaa...

Tuosta fi-domain + ä&ö tuli mieleen, että nykyisin skanditkin toimivat web-osoitteena.
Mutta ihmisten tottumukset sotivat vastaan. Kun nimesin erään sivuni pikaosoitteen http://peda.net/polku/mediaäly kukaan ei löytänyt perille, koska kirjoittivat ilman ään pisteitä. Ja toki skandeilla on omat haittansa. Mm. Operan selain muuttaa (ainakin ilman asetusten säätöä) ään aaksi. Mutta muilla selaimilla ä toimii. Hups - tulipa hajahuomio Valtikasta.

Ei kommentteja: