torstaina, huhtikuuta 05, 2007

Opas verkko-opetuksen levittämiseen

Nyt on päättäjille tarkoitettu opas valmis. Kuulutin aiemmin apua eri kohderyhmille suunnattuja verkko-opettamisen ja -opiskelun oppaita suunnitellessani ja kommentteja päättäjäoppaaseen. Sain yli 30 avunantoa. Mahtavaa! Nyt kiireellisin opas on valmis. Se on suunnattu niille, jotka hallinnon puolella päättävät verkko-opetukseen liittyvistä asioista. Opasta saa kopioida ja käyttä hyväksi. Alla linkit tiedostoihin:
Opas verkko-opetuksesta päättäjille (painoversio, pdf)
Opas verkko-opetuksesta päättäjille (monista 2-puoleiseksi ja taita, pdf)
Opas verkko-opetuksesta päättäjille (Tekstit Word-dokumenttina)

Oppaan teksti syntyi siis verkkovoiman hedelmöittämänä, tiukan prosessoinnin jälkeen. Sen testiluki kunnallinen luottamushenkilö, joka ei ole koulumaailmassa töissä. Kuvissa esiintyvät tyttäreni Tuulin sormet, jotka hän itse maalasi. Minä valokuvasin ja askartelin mindmapin etapit viime yönä (yötyötä ja lapsityövoimaa, hyvin menee!). LayOut Lieskatuotannon Katja Lampelan maagisen kosketuksen jäljiltä.

4 kommenttia:

Sun äitis kirjoitti...

Hieno! Onneksi olkoon!

Lumo kirjoitti...

Mielestäni hyvin ja ytimekkäästi kirjoitettu tietoisku. Sormien käyttö teki asiasta hauskan ja kevennetyn.

Itse ict-ihmisenä olen odottanut verkko-opetuksen laajenemista jo kauan, mutta jostakin syystä se on kumman nihkeää ihan ympäri Suomen [ainakin kuulemani mukaan].

Laitoin heti linkin kirjoitukseesi lasteni opettajille:)

Anne Rongas kirjoitti...

Voi kiitos, kylläpä sananne lämmittivät :-) aikamoisen pakerruksen jälkeen!

Ihmettelen itse parhaillaan sitä, miksi tieto- ja viestintätekniikkaa ei käytetä vähentämään turhaa matkustelua mm. erilaisiin kokouksiin. Pienen ja tutun ryhmän kesken verkko-kokoukset onnistuvat erittäin hyvin. Riipaisee lukea, mitä lentäminen tekee maapallolle ja kaikki turha autolla kaahailu kaiken kaikkiaan.

Lumo kirjoitti...

Älä muuta viserrä. Täältä me metsien asukkaat ryntäämme junilla, autoilla ja lentokoneilla usein Helsingin ympäristöön erilaisiin seminaareihin ja kokouksiin.

Jo kauan sekä videotekniikka, että verkkoneuvotteluvälineet olisivat mahdollistaneet etäosallistumisen. Lisäksi matkustamiseen kuluva aika vapautuisi johonkin muuhun käyttöön.

Melkoinen ristiriita ajatellen Suomea "huipputeknologiamaana".