sunnuntaina, huhtikuuta 01, 2007

elearning papers: Sulautettu opetus

Blended learning eli suomeksi väännettynä sulautettu tai sulautuva opetus yhdistää erilaisia opetusmenetelmiä yhteen. Itse olen käyttänyt sulautettua opetusta kaikilla niillä kursseillani, joilla on etäopiskelijoita mutta ei erikseen järjestettyä etäopetusta. Toimimme luokassa niin, että keskustelumme ja muut puuhamme dokumentoituvat verkkoon. Käytännössä tämä toimii monellakin tavalla:
- wiki on avoinna valkokankaalla, olen yleensä laittanut jonkin pienen aloituksen sivulle (en aina)
- virittäydymme tunnin aiheeseen, jos etenemme keskustellen, kirjoitan pääasiat wikiin (tästä on myös hyötyä silloin, kun kurssilla on uussuomalaisia, joille sekä käsitteellinen kieli että nopea tahti aina tuottavat töyssyjä oppimiseen)
- jos piirtelen taululle, otan siitä digikameralla tai kännykällä kuvan ja lisään wikiin
- luokkani koneella on Cmap ja sillä oppituntikeskustelun pohjalta tehdyn mindmapin voi viedä wikiin
- opiskelijat voivat kirjoittaa itse pohdintatehtävien vastauksia wikiin oppitunnilla ja etäopiskelijat kotonaan
- skannaan opiskelijoitten paperille laatimia ajatuksia tai kuvia luvan kanssa ja liitän wikiin (no skanneria ei luokassa ole, pitäisi olla, tulisi laitettua enemmän, nyt välitunnilla usein unohtuu ja sitten kysyvät, että joko se on siellä)
- luento-osuudesta voi oppitunnilla nauhoittaa pätkän ja viedä sen wikiin jne.
Näin ovat omassa työssäni rakentuneet tänä lukuvuonna sivustot esim. FI1 ja PS1 -kursseilla.

Sulautetusta opetuksesta on aiemmin ollut verkossa saatavilla Piirtoheittimen artikkeli (käsite on Piirtoheittimessä suomennettu sulautuva opetus) Aihe on ollut myös esillä TieVie-blogissa. Nyt aiheesta on artikkeli EU:n elearningpapers-sivustolla.

Ei kommentteja: