tiistaina, toukokuuta 16, 2006

Ryhmälle salasanalla suojattu blogi?

Liisa kysyi:
Minulla olisi sellainen kysymys, että tarvitsisin blogin oman työyhteisömme käyttöön, joka olisi suojattu salasanalla. (Ei siksi että minä pelkäisin, mutta kuvittelen vielä muiden olevan varuillaan.) Mistä sellaisen salasanalla suojatun voi saada? Ja vielä: mistä saa blogin johon moni voi kirjoittaa?
Nopeasti tulee mieleen Vuodatus.net, jossa on mahdollista tehdä blogista kokonaan salasanalla suojattu. Nopealla tutustumisella en kuitenkaan löytänyt siitä mahdollisuutta ryhmälle (joka lähes kaikissa blogeissa on). Vuodatuksen etu on suomenkielinen käyttöliittymä. Liisan tilanteessa eräs ratkaisu on ottaa ryhmälle yhteinen käyttäjätunnus. Jokainen voi sitten allekirjoittaa julkaisunsa erikseen. MSN Spaces sisältää molemmat Liisan kysymät ominaisuudet, mutta on muuten ehkä liiaksi ilmeeltään kohderyhmänsä mukainen (teineille).

Omalle palvelimelle asennettavissa blogiohjelmissa sekä maksullisissa palveluissa useimmiten löytyy molemmat kysymyksen ominaisuudet. Samoin edistyneimmissä oppimisympäristöissä blogipalvelut ovat käytössä ryhmälle salasanalla suojattuna (Moodle, Fronter, Peda.net).

Toivottavasti joku lukija voi antaa lisää valaistusta tähän aiheeseen! Kommentointifoorumi on avoin.

1 kommentti:

Jaana Fränti kirjoitti...

Vuodatus on helppokäyttöisyydessään ja salasanaominaisuuksineen oivallinen systeemi, mutta ryhmäblogi siihen on luvattu vasta seuraavaan versioon, joka ilmestyy joskus syksyllä. Odottelen sitä kovasti minäkin.

Meillä käytetään Wordpressin omalle palvelimelle asennettua blogiohjelmaa. Sekin voisi olla tutustumisenarvoinen

Itse olen taistellut julkisen ja henkilökohtaisen hyvän ja pahan välillä ja tullut aikaa myöten siihen tulokseen, että julkisuus antaa kirjoittamiselle ja ajatuksen rakentumiselle oman säväyksensä.

Toisaalta, työyhteisön asiat ovat usein sellaisia, että ulkopuolisilla ei niihin juuri ole asiaa. Meillä työyhteisön sisäisen viestinnän välineenä käytetään Moodlea, joka on siihenkin tarkoitukseen käyttökelpoinen.