sunnuntaina, syyskuuta 05, 2010

Haluan itsestäni backupin ja virtuaalirobotin

Kari A. Hintikka aloitti kiehtovan Qaiku-sorsastuksen Netti vuonna 2016?. Kontekstina työ. Tähän mennessä kommentteja on kertynyt 93.

Niille, joille Qaiku ei ole tuttu, suosittelen tutustumaan. Vaikka Twitterillä on puolensa, se on kuin savumerkkejä nuotiopiiritarinoinnin rinnalla. Asioitten joukkouttamiseen Facebook on myös kokolailla kökkö. Facebookin ongelmana laveampaan yhteiskehittämiseen ja syväluotaukseen ovat myös käyttäjäehdot. FB omii sisällöt itselleen, enkä ainakaan itse halua mitään arkimietteitä kummempaa luovuttaa FB:n omaisuudeksi. Qaiku on toista maata, siis kotimaata, kotimaisen Rohean palvelu, Jaikun perillinen.

Kannattaa lukea ja osallistua Netti vuonna 2016? -keskusteluun. Itse loikkasin lähitulevaisuudesta haaveilemaan vähän pidemmälle oman työn organisointia ja netin tai sen seuraajan käyttöä. Kas näin:

Nyt meillä on virtuaaliedustajia synteettisissä maailmoissa, mutta tulevaisuuden työssä minulla on työkaverina itsestäni muodostuva virtuaalirobotti. Se on siis edustajani, jonka laitan seminaareihin, palavereihin, neukkareihin, pallon toiselle puolelle tiedetiimin tapaamisiin.

Virtuaalirobotit ovat paikalla netin (tai mikä lienee grid silloin) kautta, vähän samaan tapaan kuin nykyään heijastetaan nettiä tykillä seinälle. Projektorilla reaalimaailman kohteeseen heijastettavat virtuaalirobotit eli hologrammi-avatarit voivat liikkua, ne ovat kolmiulotteisia ja välittävät moniasistista kokemusta.

Virtuaalirobotti voi olla useammassa eri modessa (säätötilassa). Se voi olla omineen edustamassa minua. Voin antaa sille luvan kontaktien solmimiseen (mikä nykyisin on usein tylsien seminaarien ainut mielekkyys). Se toimii myös omien tietojeni backupina ja voi välittää sitä infoa, jota olen itsestäni ladannut nettipilveen saataville.

Virtuaalirobotin ja informaation välillä on automatisoitu seulonta ja info-organisoinnin systeemi, joka osaa valikoida esimerkiksi tiettyyn projektiin liittyvän sisällön sekä aikajanallisesti että teemoittain.

Jos tilaisuus on reaaliminääni enemmän kiinnostava, voin olla online läsnä virtuaaliavatarin välityksellä ja kokea moniaistisesti etäläsnäolon. Virtuaalirobotteja voi olla yhtä aikaa useampia liikenteessä eli voin olla monessa tapaamisessa yhtä aikaa. 
Avatarini eli minusta kloonattu virtuaalirobotti matkailee tulevassa netissä työpalavereissa puolestani.
 Edustajani voi olla taltioimassa tilaisuutta (ja samalla luokittelemassa syntyvää sisältöä itselleni mielekkääseen tapaana) tai se voi olla herätettävissä, jos joku haluaa minuun kontaktin. Hän voi ikäänkuin soittaa kolmiulotteisen, kehollisen livepuhelun minulle virtuaalirobotin kautta. Voin myös asettaa tietyt seulat herättämään itseni, jos virtuaalirobotin sijaintipaikassa alkaa tapahtumaan jotain mielenkiintoista.

Ei kommentteja: