tiistaina, syyskuuta 07, 2010

Gmail sorttaa puolestani

Gmail julkaisi mainion uudistuksen: Priority Inbox / Tärkeät postit. Uutukainen tarkoittaa sitä, että sähköpostit eivät ole samanarvoisia. Kuten Google-haku, myös Gmailin haku oppii käyttäjältä, mitkä viestit ovat muita tärkeämpiä. Nyt nämä viestit saa nostettua koko viestivirran kärkeen.

Postia voi myös opettaa kätevien painikkeiden avulla aina, jos se osuu harhaan eli postin voi nostaa tärkeisiin tai pudottaa vähemmän tärkeisiin. Luettuja posteja voi merkitä tähdillä (ja muilla pikkumerkeillä) ja nämä merkityt viestit saa näkymään vähemmän tärkeiden yläpuolella, vaikka ne olisivat luettuja viestejä. Näkymien kokoa voi säätää.

Mobiili-Gmailille voi tehdä pienen tempun, jolla se sorttaa näkyviin tuoreimmat tärkeät viestit samaan tapaan. Temppu tehdään näin: Mene mobiili-Gmailin Inboxiin, kirjoita Search-kenttään (suurennuslasin kuva): label:important in:inbox is:unread Talleta syntynyt hakutulos suosikkeihin. Jos postin lukukertojen välillä ei käy muissa kansioissa tai kirjaudu ulos, näkymä pysyy samana.

Ei kommentteja: