tiistaina, lokakuuta 27, 2009

Wau: Sometu-verkostossa on virtaa

Monin paikoin ovat viime päivinä paperikoneet laulaneet Hämeenlinnan suuntaan, ITK'10 kutsuu kertomaan digiarjen unelmia, deadline beta oli 25.10. ja konkarit jo arvasivat, ettei sitä nyt niiin vakavasti kannata ottaa. Oletusten mukaan viimeisiä puristellaan 1.11. saakka.

Sometu-verkosto lähetti esityksen kokonaisesta päivän mittaisesta foorumista, otsikolla Piloteista arkeen. Hakemuksen johdanto alkaa lauseilla, jotka ovat hieman toisessa muodossa tarttuneet korviini viime aikoina:

"Päästäänkö sosiaalisen median opetuskäytön piloteista arkeen vai ottavatko kehittäjäpioneerit entistä pidemmän hajuraon suuriin joukkoihin? Onko tulevaisuuden näkymänä sosiaalisen median hyppivä kirppulauma, pieni ja ärhäkkä kokeilijaporukka, joka ei koskaan saa suuria joukkoja mukaansa? Vai olisiko pilottien voimin käynnistetty moottori, joka ei sammu alkumatkalla?"

Foorumin sisältö syntyi ihastuttavalla aaaaah yhteishöyryllä, keskusteltiin Sometu-ryhmässä (jossa on jo 75 jäsentä wau wau!), skypeteltiin ja laiteltiin kokoon kollektiivisesti miellekarttaa, joka elää edelleen (MindMeister hyväksi havaittu). Syyslomilla olijoita paikkailtiin chattäillen ja copy-paste-edit-menetelmällä ryhmäkeskustelujen ideapoikasista.

Luvassa on frontaaliesitelmämallin murtamista, osallistavaa ja yhteiskehittelevää keskustelua. Lähtökohtana ei ole viimevuotisen toistaminen.

Nakkikioski on saavuttanut, jos ei vielä aikuisuutta, niin kunnon teini-iän: Matkatoimisto SOME avaa luukkunsa avointen sisältäjen torilla, jos ITK-raati niin suo. Hakemuksessa rehellisesti todetaan, että "Matkatoimisto SOME:n suunnitelmat ovat vielä levällään..." Mistäs sitä tietää, mikä on huhtikuun 2010 kiehtovin SOME-matkakohde.

ITK-päämajasta oli jätetty viestiä, että Sometu voisi ehdottaa myös teemaseminaarin ja toisenkin. Siihen koukkuun tartuttiin tänä aamuna, kun foorumit sun muut oli hoideltu. Yrittäjyys/bisnes-ihmiset olivat olleet valppaina, keskustelu oli ollut tuoretta pitkin syksyä ja foorumin laidalla roikkuvia ideoita oli ollut monta. Ei siis ihme, että maanantaiaamun kärpät tarttuivat heti syöttiin ja ruudulla lähes vilisi talkootanssi. Teemaseminaarin wikissä on monta vastuunkantajaa, ideoita virtaa. Vaikka vastuu nakitettiin yhdelle, ryhmää ja vastuunkantajia kertyy. Sometu toimii surrurrurrur....

Ei kommentteja: