perjantaina, lokakuuta 23, 2009

Kelmukelmit kellistävät kiinnostuksen

Kalvosulkeisten ja Power Point -tykitysten jälkeen kansa alkaa nurisemaan sisällön ja laadun perään. Kapinoinnin esiasteita on ollut ilmassa. Ilmiötä on pähkäilty urakalla Sometun keskustelussa.

Toikkasen Tarmo on tehnyt nyt miehen työn ja kiteyttänyt sekä kuvaksi että sanoiksi tähdellistä mietittävää esitysten visuaalisen osan merkityksestä. Blogi-kiitos raikukoon Tarmolle!

Tarmo: "Värikkäät diat ovat kiva juttu ja elävöittävät esitystä, mutta pelkästään niiden avulla ei huipulle päästä. Yleisö alkaa vaatia parempaa esiintymistekniikkaa, mihin kuuluu äänenkäyttö, elekieli, lavan haltuunotto, tauotus, tarinankerronta, dramatiikan taju – esiintymistaidot lyhyesti sanottuna."

EDIT: Tuijan Tuhat sanaa -blogissa samasta aihepiiritä (kiitos Raimo muistutuksesta!).

3 kommenttia:

Raimo Parikka kirjoitti...

Tuija Aalto käsitteli vastikään blogissaan samaa asiaa. http://tuhatsanaa.net/esiintyj%C3%A4lt%C3%A4_vaaditaan_vuorovaikutteisempaa_otetta_kuin_koskaan

Geranium kirjoitti...

Hyvä aiheeseen liittyvää kirjoitettu tällä viikolla myös Ei oo totta -blogissa

http://eioototta.blogspot.com/2009/10/viisi-syyta-jattaa-datatykki-kotiin-osa_23.html

Nattuli kirjoitti...

Esitys voi helposti olla huono, vaikka powerpoint esitys olisi loistava. Karismaa ja esiintymistaitoa ei noin vain korvata kivoilla kuvilla. Toisaalta mielestäni ei voida myöskään odottaa, että kaikista muovautuisi hyviä puhujia.
Kootut tiedeuutiset- Kookas.fi