torstaina, lokakuuta 08, 2009

ScreenToasterilla ruutukaappausvideoita

Aikaisemminkin oli tullut vilkaistua ScreenToasteria, mutta nyt, kun Harppaus-opintopiirissä Tero vinkkasi palveluun, päätin kokeilla.

Toimii näppärästi: rekisteröidy, aloita ruutukaappaus (pitää sallia java), tallenteeseen voi lisätä samalla oman selostuksen ja puhuvan päänkin saa webkameralla mukaan, jos haluaa. Tallennetta voi hitusen editoida. Videotiedoston voi tallennusvaiheessa ladata omalle koneelle, julkaista YouTubeen tai julkaista ScreenToasteriin.

Tässä kokeiluni tulos:

5 kommenttia:

at kirjoitti...

En tiedä ovatko esim. matematiikan opettajat löytäneet tätä työkalua, mutta tällä saa erinomaisen nopeasti opetusvideoita aikaiseksi. Edu2.0 on muuten erinomainen paikka upottaa näitä tehtäviin, keskusteluihin, wikeihin jne. Esim harjoitustehtäviä voi laittaa ensin vinkitettynä oppilaille, jotka voivat lopuksi tarkistaa tekemisensä selostetusta ratkaisusta. Ja screentoasterissahan on kommentointimahdollisuus, jossa voi esittää lisäkysymyksiä ja selityksiä.
monomi kertaa monomi
särmiö

Anne Rongas kirjoitti...

Hyvää työtä at!

callion kirjoitti...

Hieno vinkki jälleen... Pitää kokeilla mahdollisimman nopeasti.

Ake kirjoitti...

Hei!
Ilmeisesti tämä ohjelma vaatii suhtkoht nopean nettiyhteyden ja vääntöä myös koneelta. Siksipä en eka kokeilujen jälkeen ole sitä käyttänyt, kun toimii omalla koneella niin hitaasti.
En ole tarkistanut, mikä on tilanne screentoasterissa nyt, mutta ennen sieltä ei saanut itseään/tiliään hävitettyä pois, mitkä tuntui aika kummalliselta.

Anne Rongas kirjoitti...

Myös Screenr lupaa tallentaa ruudulta. kokeiluun.