keskiviikkona, lokakuuta 07, 2009

Kuinka tehdään slidecast?

Kuinkahan kauniisti suomen kielellä ilmaisisi, mistä tässä jutussa kerrotaan... kun ei slide edes käänny kunnolla, kalvo on tyhmä käännös, power point tekstimainontaa eikä mikään totuuskaan, "diaesityksiähän" tehdään monilla muilla välineillä, joista itse suosin Google-esitystä (saman kaltainen selaimella toimiva palvelu on 280Slides). Dia-sana viittaa menneisiin aikoihin, rainoja katseltiin kauan sitten, ehkä puheraina voisi olla sopiva.

No, paremman puutteessa ja työtohinan keskellä en vaivaa päätäni tällä, kysyn Qaikulta ja Twitteriltä.

Slideshare-palvelussa voi jakaa diaesityksiä. Niihin voi synkronoida eli vaiheistaa ääntä (mp3-tiedostoina). Ääni voi sijaita toisessa verkkolähteessä, jolloin lisätään linkki diaesityksen lataamisen jälkeen tai äänen voi myös tallettaa Slideshare-palveluun (Slideshare-palvelun oma esittely).

Editointia varten avautuu kätevä työkalu, jolla dia kerrallaan raahaamalla vedetään ääniraidan osoitin sopivaan kohtaan. Klikkaa alla olevaa kuvaa, niin näet editorin paremmin.
Tarmo Toikkasella on hyviä puherainoja, esimerkiksi LeMill-esittely. Sun äitis eli Irmeli Pietilä on jo aikaa sitten tehnyt useita hyviä sosiaalisen median välineitä puhuen selostettuja esittelyjä, joihin tässäkin blogissa tuli vinkattua.

Tänä aamuna laitoin itse ensimmäisen puherainan:

1 kommentti:

callion kirjoitti...

Kiitos tästä. Olen etsiskellyt välineitä screencastien tekoon, mutta tämän ohjeen avulla pääsee jo pikälle esitysten tekemisessä.