keskiviikkona, toukokuuta 06, 2009

Pari kirjaa

Kuun lopulla Sulapinnan nettikonkareiden, Marylka Yoe Uusisaaren ja Tuija Aallon julkaistaan Nettielämää-kirja, tiedotteen mukaan:
"Kirja esittelee verkon maantiedettä ja kulttuuria ja verkostopalveluiden yleisiä periaatteita ja antaa lukijaille eväät itsenäisen nettielämän aloittamiseen.

Kirja selittää seikkaperäisesti sosiaalisen webin tärkeimmät yleiset käsitteet kuten identiteetti, maine, luottamus ja yksityisyys sekä ohjaa kädestä pitäen muutamien eri tyyppisten verkkopalveluiden käyttöönottoon. Läpi käydään myös perusteet tekniikkaan ja turvallisuuteen liittyvistä aiheista."

Odotetaan maistiaisten perusteella valmiina hankkimaan käsikirjastoon, täydentää hyvän Kallialan ja Toikkasen oppimiseen keskittyvää Sosiaalinen media opetuksessa -kirjaa. Oppimisaihepiiristä myös Ari ja Minna Haasion Pulpetit virtuaalivirrassa (en löytänyt kirjan verkkosivuja, mikä on kyllä miinusta tämän luonteiselle kirjalle).

Eilen bussia vaihtaessa Kampin Suomalaisesta tarttui käpälään The Wikipedia Revolution, Andrew Lih'n tuore kirja, jonka alaotsikko avaa sisältöä: How a bunch of nobodies created the world's greatest encyclopedia. En kummempaa arvioita vielä osaa antaa, vaikuttaa kiintoisalta ja selkeästi kootulta tarinalta Wikipedian syntyhistoriasta näihin päiviin.

Ei kommentteja: