lauantaina, toukokuuta 09, 2009

Avattu koekäyttöön simppeli keskustelutyöväline

LearningCafe tarjoaa mainoksettoman ja tyylikkään simppelin verkkokeskustelutyövälineen. Jokainen avattu keskustelu muodostuu yhdeksi keskustelutauluksi tai seinäksi. Uusin viesti tulee alimmaksi. Osallistujat kutsutaan sähköpostilla. Kätevää esimerkiksi ryhmille, joilla ei ole yhteistö toimintaympäristöä. Rekisteröityminen on selkeän simppeli. Taustalla ainakin E.Mikko Nurmi.

Kun nyt tuli mieleen, niin näiden keskustelutyövälineitten kehitys on jäänyt ihan retuperälle. Muistan 9 vuotta sitten opiskelujen tiimellyksessä yhden ainoan kerran törmänneeni verkkokeskusteluympäristöön, jossa keskustelun sisään sai laitettua huomautuksia, kuin post-it-lappuja. Mutta missään ei ole esimerkiksi yhdistetty miellekarttatyövälinettä keskustelutyövälineeseen. Myös värikyniä ja merkkejä tarvittaisiin. Keskustelu pitää aina tuskallisesti kahlata läpi ja tehdä muistiinpanot johonkin eri paikkaan. Toki sitten on jotain tutkimuskäyttöön tehtyvä sovelluksia, mutta ei niistä ole mitään iloa ihmisille, jotka nettikeskustellen kehittelevät ideoita tai analysoivat kohdetta.

7 kommenttia:

E.Mikko Nurmi kirjoitti...

Kiitos, että pohdit keskustelutyövälineitä ja annat meille ajatuksia sivuston kehittelyyn.

Sivusto on kaiken lisäksi jäämässä mainoksettomaksi ilmaiseksi alustaksi, jolloin itse asia on key point. ( ehkä pienen pieni alaviite muistuttaa Tampereen Urheiluhierojakoulusta Sponsored by TU, harmaalla transparent 50%)

Uskon, että post -it toteutuu learningcafe.fi:ssä piakkoin.

Oma note -file on simppeli lisätä, joka seuraa keskustelua, jää itselle näkyviin ko. keskustelussa.

Se, tai kommentti, on mahdollista saada julkiseksi / ei julkiseksi tarvittaessa.


Keskustelun väliin on myös mahdollista saada kommentti, josta tulee kirjoittajalle / kirjoittajille huomautus: pvm/klo kirjoitustasi on kommentoitu.

Armi kirjoitti...

On totta, että koulukäytössä voisi olla erilaisia vempaimia sekä opettajalle että opiskelijoille.

Esim. toisten puheenvuorojen kommentointi keskustelun sisällä tai vähintään helppo tapa siteerata vaikka vain osaa puheenvuorosta olisivat hyödyllisiä.

Voi olla, että esim. Ningissä niin voi tehdä, mutta en ainakaan ole löytänyt, joten sitaatit ovat aina koko puheenvuoron mittaisia.

Työvälineessä voisi olla sisäänrakennettuna systeemi, jolla opettaja saisi kunkin jäsenen puheenvuorot ja kommentit (ja erilaista tilastoa niistä) ilman, että pitäisi tilailla niitä jonnekin. Ning toimii tässä hvyin, kun jäsenten omilta sivuilta näkee hyvin aktiivisuuden.

tuomo.turja kirjoitti...

Kiinnostavaa. Täytyy kokeilla. Verkkokeskustelutyökalut toimivat tietysti gmail-pohjalta sujuvasti, mutta jos tälle löytyy sopiva käyttölokero niin hyvä.

Sanna Brauer kirjoitti...

Juuri pohdin tuollaista post it - verkkotyökalua... Olisi tarvetta - googlailin ja googlailin, vaan ilman jäin. Hyviä ehdotuksia otetaan vastaan... Vaikka Mind map&jokin kanavakeskustelulle ajaisikin saman asian, niin nyt olisin vaan just halunnut "liimailla" lappuja.

Sanna Brauer kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Ville Venäläinen kirjoitti...

Post it ja yksinkertaiseen projektinhallintaan kelpaa tietääkseni scrumyAikanaan oli lupaava projekti nimeltä Thinkature, jolla olisi voinut ideida vaikka mitä. Ikävä kyllä palvelussa ei ole tapahtunut mitään kolmeen vuoteen. Siinä on kuitenkin pohjia yhteiselle piirto/ideointitilalle. Palvelu vastaa edelleen osoitteessa http://www.thinkature.com/

Anne Rongas kirjoitti...

Ville: näytti lupaavalle tuo Thinkature. Sittenhän on ihan kelpoinen Dabbleboard.

Mutta siis se, mitä tarkoitan, ei ole erillinen projektinhallintaohjelma tai visualisointisovellus, johon voi myö kirjoittaa. Haaveilen siitä, että tavallinen tekstityökalu (kommentointi, keskusteluketju) sisältäisi kollektiivisia tekstin prosessoinnin apuvälineitä. Voisin luetella liudan asioita, joita haluaisin tehdä vaikkapa tälle keskusteluketjulle.

Tekstiin tehtävät merkinnät, upotukset (esim. äänikommentti) yms. olisivat opetustyössä kullanarvoisia. Microsoftin OneNote sisältää aika paljon sellaisia ominaisuuksia, joista unelmoin, on vain käyttöliittymältään rasittavan mutkikas. Haluaisin, että homma toimisi selaimella ja jaettuna. Ja olisi vakio-osa tekstityövälineiden editoreita, kuten nykyisin usein esim. linkin lisääminen tai kuvan upotus.