keskiviikkona, toukokuuta 06, 2009

Blogihistorian kätköistä

Kaivelin erästä tilaisuutta varten omia verkkoarkistojani. Nyt tuntuu, että blogit ovat luonnollinen ja arkinen osa nettielämää. Mutta ei siitä maihinnoususta nyt niin pitä tovi ole. Tässä Faust3-blogin merkintä 30.12.2002: Mikä on weblog?

Itsekin kokoilin jonkinlaista yleiskatsausta blogimaailmaan tämän Opeblogin alkutaipaleella, huhtikuussa 2006. (Ensimmäinen blogimerkintäni 9.8.2004.)

2 kommenttia:

Tero Heiskanen kirjoitti...

Olet tehnyt aika pitkän matkan alle viidessä vuodessa bloggaamisen aloittelijasta sossu median maagiksi. Uskoisin, että muut voivat tehdä tuon saman matkan alle vuodessa (halutessaan), pelkästään siksi, että voivat seurata sinun digitaalisia jalanjälkiä.

Mielenkiintoista on myös miettiä, että mitä teet nyt ensimmäistä kertaa ja mihin olet siitä edennyt seuraavan viiden vuoden aikana?

Anne Rongas kirjoitti...

Tuija Aalto aloitti Sometussa pian ilmestyvään kirjaansa liittyen keskustelun nettielämästä, pyysi ihmisiä miettimään, mitä tekisi toisin, jos nyt aloittaisi ja mihin on omissa valinnoissaan ollut tyytyväinen.

Kelailin osaltani oman nettielämäni historiaa. Esimerkiksi Second Life on vielä ihan vaiheessa, sen verran jalka jollakin aloitussaarella, että siellä se Sokratinna Runo nyökkii kuin sätkynukke. Minulla oli loistoidea filosofian kurssille, Sokratinnan oli tarkoitus villitä nuorisoa synteettisellä agoralla... no, saa nähdä, viekö toinen maailma vielä joskus mennessään vai ei. On ollut vain niin kynnyksen takana, kun ei SL toiminut yhdellä koneella (näytön ohjaimen kanssa joku kikkare) ja kuumensi toista. En ole ikinä pelannut ja jotenkin ihan kädetön olo avattaren kanssa, vaikka siis olenkin ikäni ollut kova kuva-ajattelemaan eli periaatteessa SL voisi olla luontaista maastoa.