Ydinpointti on, että YLE jakaa kertaalleen maksettua julkisen palvelun tuotantoa avoimesti netitse. Jatkohyödyntämistä ei koeta YLE:n bisneksen kuihduttamisena vaan tavoitteena.
YLE:n Kehitys kehittyy -blogin kuvaus tapahtumasta:
"Järjestämme perjantaina 17.4. tapahtuman, jossa valotamme YLEn ajatuksia mahdollistajuudesta. Tapahtumaan on ilmoittautunut yli 150 ihmistä ja paikalle on tulossa yliopisto-, media-, mainos-, teknologia- ja digimediaihmisiä eri yrityksistä ja yhteisöistä. Luvassa on varmasti mielenkiintoista keskustelua ja ideointia!"Työn puolesta en päässyt paikalle, mutta nou hätä. YLE tarjosi erinomaisesti toimivaa streamia tai miten sen nyt kauniisti suomeksi sanoisi... verkkolähetystä ja Qaiku-kanavalla raportoitiin iloisesti eloisasti. Myös YLE tarjosi nettiosallistujille chat-mahdollisuuden, mutta sen heikkous on ja oli pikainen katoaminen bittiavaruudesta.
Läsnäolon kokemus oli verraton. Kommentoinkin, että oli ihan sääli lähteä töihin, kun yleensä seminaarit ovat puuduttavia. Jos olisin ollut paikan päällä ilman nettivälinettä, kokemukseni olisi ollut valjumpi. Kysymyksenikin meni reaalimaailman tilanteeseen. Netissä livetilanne oli jotenkin enemmän. Vaikka totta kai irl (in real life) on aina myös enemmän.
Lisäys 19.4.09: Verkkovoimaa – väkijoukot netissä -blogissa Kari A. Hintikka kirjoittaa samasta tapahtumasta Massavoimassa Ylen uutta mahdollistajastrategiaa netissä.
Heiluin netissä myös kamera kaulalla.
Listasin Qaiku-rapon linkit:
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti