maanantaina, huhtikuuta 06, 2009

Inhimilliset solmut nettiverkostoissa

Tiedätkö, kuka tietää? Netti luo tekniikoita, joilla kanavoida oleellista informaatiota virtailemaan luokse. Mutta silti on asioita, jotka eivät virtaa hyvälläkään verkkoputkimiehen asennustaidolla, sillä osa informaatiosta vaatii loikkausta systeemistä toiseen.

Välillä joudun selittelemään ihmisille, että en todellakaan ole jatkuvasti netissä ja että en todellakaan käytä tolkuttomasti aikaa bloggailuun ynnä muihin verkonpunomisiin. Tänään olen tehnyt enimmäkseen ihan muuta, kuten useina koulutyön ja hanketyön urakointipäivinä. Ja perheen potilaskin oli etusijalla heti aamusta. Silti päivään mahtui monta solmunaolemisen kohtaa. Kerronpa pari, koska nämä ovat aika hauskoja esimerkkejä.

Aamulla, kun palasin potilaskyyditykseltä, oli sähköpostissa ELO-listan, siis ainejärjestön (opiskelijastatuksella meikä edelleen) viesti työterveyslaitoksen luentosarjasta. Olen käynyt niitä tilaisuuden tullen kuuntelemassa ja laadukasta. Aihe oli tällä erää Työ ja yhteiskunta. Työ estää pääsyni, eikä heillä vielä ole livelähetystä (harmi ja vink vink). Samalla muistin, että Sometun sivuilla Otavan opiston porukat olivat julkaisseet ensi vuoden ilmiöihin perustuvan suunnitelmansa, jossa yksi teema oli Tulevaisuuden työ. Niinpä lähetin Otavaan ELO-listan viestin ja eipä aikaakaan, kun Otavassa viesti välittyi eteenpäin toimijoille, paljastui, että nämä jutut natsasivat yhteen erityisen hyvin.

Syötteenlukijassa vilahti päivemmällä videoneuvottelu-sydeemien esittelylinkki. Muistelin, että JariS oli kyseisiä palveluita ja niiden arviointeja kuulutellut Jaikussa tai Qaikussa tai jossain. Lähetinpä siis vinkin pikaisesti menemään Turkuun ja sieltä sain vastineeksi hyvän koosteen vastaavia.

Puhumattakaan siitä, miten viime viikon verkkoluennolla nappasin hyvän tarjouksen, kalastin kaveriteitse yhteystiedon tarjoojalle, lähetin viestin ja Twitteristä bongasin, että ystävä on kyseisen henkilön vierellä in real life, joten pyysin pientä lobbausta, joka hoitui. Vinkeää. (Nyt vain jännään, miten käy.)

Eikä tässä tietenkään kaikki. Tulin mm. tänään kutsutuksi mukaan kansainväliseen Digi-Teaching-ryhmään, koska rupattelin monta kuukautta sitten Classroom2.0-verkostossa auf Deutsch konkaripedagogi Hans Feldmeirin kanssa. En olisi ilman kutsu löytänyt ryhmää, joka näyttääkin olevan monia maarajoja ylittävä ja nyt sinäkin tiedät sen. Loikkaahan verkostosta toiseen tämän pienen bloggaussolmun kautta!

Ei kommentteja: