perjantaina, huhtikuuta 10, 2009

Google-karttassa monia mahdollisuuksia

Innostuin eilisiltana laittamaan ITK'09-päiville osallistuvia varten Google-kartan. Kollektiivinen kartta on jännittävä. Muistan kesältä 2006 ison tapahtuman Frappr-kartan (EU eLearning Conference). Oli hauskaa seurailla, miten osanottajia ilmeistyi kartalle. Frappr on sekava, täynnä ärsyttäviä mainoksia. Mutta siinä oli muutamia kiehtovia ominaisuuksia, kuten mahdollisuus chattäillä samaan aikaan kartalla olevan kanssa, oman blogin kirjoittaminen, kuvien lisääminen yms.

ITK-päiviä varten on jälleen viritelty sosiaalista ympäristöä (Bantora), johon kaipailin kaikenlaista elävyyttää ja havainnollisuutta. Osallistujien "käyntikortteja" on hankalaa selata eikä niihin voi kirjoitella tai piirrellä mitään. Harmillisinta on, ettei Bantorasta löydy syötettä, sieltä kyllä tulee uusien tapahtumien kooste sähköpostiin. En myöskään voi upottaa tapahtumia haluamalleni sivulle. No, kaikissa systeemeissä on puutteensa.

Joka tapauksessa Googlen kartta tuntui ihan hauskalta kokeilulta. Sen saa avattua kaikille käyttäjille, siitä saa syötteen, sen voi upottaa, sitä voi katsellä Google Earthillä ja siellä ihmiset voivat kertoa, mikä heitä sattuu huvittamaan. Kokeile lisätä itsesi kartalle, kerro vaikka tarina tai mitä vaan, katso ja kuuntele ensin opastevideo (2 min 30 s).

Alla vielä havaintoesitys kartan tekemisestä ja karttamerkinnästä kuvaruutukaappauksina (voit avata kokonäyttitilaan ja katsella kuva kerrallaan tai katsella suoraan Flickr-palvelussa). Osallistu myös Qaikun Vaparetki-kanavalla ideointiin: Google kartan pedagoginen käyttö.

Ei kommentteja: