lauantaina, maaliskuuta 21, 2009

Uusia hyödyllisiä (ja vähemmän) Gmail-ominaisuuksia

Gmailiin on ilmestynyt monta uutta hyödyllistä ominaisuutta – hyödytönkin eli palvelun satunnainen toimimattomuus. Tiedä sitten, onko kaatuilu johtunut uusien ominaisuuksien lisäämisestä vai jonkun yhteyskaapelin rikkoutumisesta.

Hyödyllisiin uudistuksiin kuuluu Offline (lisätietoja Gmail-blogista). Viimeisimmät postit saa ladattua omalle koneelleen niin, että niitä voi lukea myös verkkoyhteyden kaatuessa tai matkalla. Toimii siis liitteineen kaikkineen, näytti lataavan kolme kuukautta taaksepäin ja synkronoi automaattisesti. Edellyttää Google Gearsin asentamisen.

Olen aiemmin käyttänyt POP/IMAP-latausta oman sähköpostiohjelmani kanssa, mutta se ei nouda esimerkiksi lähetettyjä posteja, ellei niitä ole luokiteltu eikä toimi automaattisesti taustalla.

Gmailin asetuksista löytyy Labs-välilehdeltä kaikenlaista kiintoisaa, minkä vuoksi käytän englanninkielistä liittymää. Ainakaan Macin Firefoxilla suomenkielinen Gmail-liittymä ei näytä Labs-välilehteä. Gmail on eri selaimilla, eri käyttöjärjestelmissä ja eri kielillä erilainen. On todennut kellonpurkaja (tuli tunnustettua muinaisia syntejä eilen).

4 kommenttia:

Leena kirjoitti...

Joko kuulit, että 5 sekunnin katumusaika on myös toteutettu. Voi kuulemma virittää 10 sekuntiin. Hyvä tietysti jos painoi lähetysnappulaa vahingossa.

Anne Rongas kirjoitti...

Jep, siitäkin oli Gmail-blogissa.

Anne Rongas kirjoitti...

Testasin Gmailin peruutuspainikkeen ja toimii. Hyvä uudistus.

Anne Rongas kirjoitti...

Google Reader automaattisesti ehdotti Gearsin lataamisen jälkeen sisältöjen offline-tallennusta. Mainiota. Ykköskodin pätkivän netin kanssa tämä on tosi jes. Viime kesän ukkonen rikkoi jotain, joka saatiin puolittain korjattua. Välillä netti toimii kuin vanhanaikaisen junan vessa, mutta välillä jumimoodi iskee päälle.