tiistaina, maaliskuuta 31, 2009

Jyrki J. Kasvi korvissani – siis wau miniläppärille!


Tänään oli vähän sellainen päivä... lupasin yleissivistävän opetuksen edustajana erääseen Helsingin palaveriin, siis aamubussilla aamukokoukseen ja lounaan jälkeisellä kohti iltatöitä. En pidä matkustelusta ja iloitsin kokousisännän lupauksesta, että tulevaisuudessa näihin heidänkin palavereihinsa voi tulla verkon kautta. Verkko olisi riittänyt aikamoisen hyvin. Ikävää neljän tunnin bussi-istumista ei todellakaan tulisi ikävä.

Palaverin aikataulu uhkasi myös osallistumistani ITK'09 online-seminaariin klo 14-15. Paluumatkalla ensin bussissa ja sitten ajamassa autolla kohti töitä. Mokkula ja miniläppäri mobiilitestiin (Acer Aspire One oikeesti kätevä toimiva ja hyvä). Olin ensikertaa niiden varassa Adobe Connect Pron kautta välitetyssä suorassa verkkovideolähetyksessä. Äänessä oli Jyrki J. Kasvi.

Ilahduttavan hämmentävästi miltei koko ajan olin kuulolla, vaikka bussi pyyhälsi useaan otteeseen 3G-alueen ulkopuolelle. Aktiivinen osallistuminen chatin/Qaikun välityksellä tiputti kyydistä, joten se jäi tällä erää vähiin. Mutta saundi oli loistava, siis niin loistava, että kuulin Jyrki J. Kasvin hengityksen korvissani (wow) kuin hän olisi istunut vieressäni. Tarkempi ja henkilökohtaisempi ääni kuin puhelimessa - saati radiossa. Myös näköyhteys toimi, pikkiriikkinen puhuva pää ja vaihtuvat kalvopohjat.

Esitys oli kesken, kun saavuttiin Karhulaan. Miniläppäri kiinni lennossa läps ja autoon, läppäri auki ja hetki uudelleenyhdistämistä. Bussissa kuuntelin korvanapeilla, mutta autossa laitoin läppärin oman kaiuttimen päälle. Se riitti hyvin ja autoni ei todellakaan ole hiispihiljaisten sarjaa.

Tarmo hoiteli Qaikussa rapoa, joka oli mainio parannus eiliseen pelkkään Connect Pron chattiin, jota esiintyjä yritti itse päivystää.

Olisihan tuo esitys voinut olla kunnollinen radio-ohjelma, mutta suorassa verkkotapahtumassa on jotain henkilökohtaisempaa, jotain vähemmän anonyymiä. Vaikka olin nyt vähän täpinöissäni toimivasta ja superhelposta mobiiliteknologiasta, niin sisältö oli älykiinnostava. Esitys on myös offline-saatavilla.

1 kommentti:

teromakotero kirjoitti...

Hei! Kiitos mielenkiintoisesta linkistä (Jyrki Kasvi). Minulla on myös Aspire one ja käytän sitä jatkuvasti. Siinä on minusta hyvä näppäimistö (käytän 10-sormitekniikkaa) ja se on minulle myös nykyään Hesari (tosin siinä on samlla New York Times, Granma, Washington Post ja Le Monde jne. jne. ilmaiseksi). Se käy hyvin ruokapöytään ja vie paljon vähemmän tilaa kuin Hesari. Samalla säästyy paperia ja painomustetta ja jätepaperin määrä on todella radikaalisti vähentynyt. Aspiren näyttö on minusta hyvä ja siltä on helppoa lukea varsinkin, kun asensin Readability-ilmaisohjelman, joka muokkaa vaikeammin luettavat fonttikoot ja samalla siivoaa turhat tavarat nettisivuilta, joita luen.