Kokeilin jo alkuvuodesta uskonnon verkkokurssilaisille Posterous-blogia (kun eivät opiskelijat päässeetkään näkemään toistensa tuotoksia suljetussa ympäristössämme). Nyt psykologian johdantokurssille on otettu kaikille yhteiseksi työvälineeksi sama Posterous.
Posterous toimii niin, että annan opiskelijoille yhden sähköpostiosoitteen, johon he lähettävät kurssitehtäviään. Valitsin niin, että opiskelijan lähettämä tulee julki vasta, kun minä hyväksyn sen, sillä lisään samalla tarpeelliset tagit merkintään. Lähettäjän nimi en näy missään vaiheessa, joten jokainen opiskelija liittää nimikirjaimensa oman juttunsa loppuun (nimikirjaimet ovat yksi tagi, jolloin saan kätevästi näkyviin jokaisen opiskelijan lähetykset).
Posterous-blogiin voi lähettää liitteenä kuvia, ääntä, videoita ja liitetiedostoja. Uskonnon kurssilla eräs opiskelija keksi näppärästi lähettää pitkät tekstinsä blogiin Scribd-ipaperina eli hän lähetti Scribdistä tekstinsä suoraan painikkeella annettuun Posterous-sähköpostiin.
Lähetän itse kurssin kuluessa etä- ja verkko-opiskelijoitten iloksi joitain tiivistelmiä oppitunneilla puhutusta. Kurssin wikissä on myös sisältöjä ja Posterous ohjautuu puolestaan wikiin (sekä etusivulle että oppimistehtävän sivulle).
Tällä psykologian kurssilla jokainen valitsee yhden pääluvun oppikirjasta (saavat itse valita mitä oppikirjaa käyttävät, osa käyttää kahtakin, koska olen sitä suositellut). Sitten jokainen työstää yksin tai yhdessä opastuksen mukaan kyseisestä aihepiiristä pienen tuotoksen. Ensimmäisenä askeleena on kysymysten esittäminen.
Kurssin etäopiskelijat lähettävät myös omia tehtäviään Posterous-blogiin.
Posterous-blogiin on erittäin helppo lisätä YouTube- tai TeachersTube-sivuilta videoita. Selaimen yläpalkkiin voi raahata Share on Posterous -linkin, jota näpäyttämällä saa videosivun videon suoraan aukeavaan postausikkunaan. Samaa Share on Posterous -apulaista voi toki käyttää millä tahansa verkkosivulla. Lisää vinkkejä Posterous-blogissa.
Edit 8.3. Posterous toimii myös yhteen muiden YouTubea vastaavien sivustojen kanssa, josta saa upotuskoodin, eli esimerkiksi SlideShare-palvelun kanssa.
3 kommenttia:
Kokeilin itse viime vuonna luentopäiväkirjan korvaamista blogiesseellä JY:n kansalaisyhteiskunnan maisteriohjelmassa. Kurssin joka toisen kerran jälkeen opiskelijoiden tehtävänä oli kirjoittaa noin liuskan mittainen blogiessee.
Koska sosiaalisen median käyttö oli aika uutta monelle opiskelijalle, niin päädyin Vuodatus.netiin ja blogi salasanan taaksi. Tässä tapauksessa sekä kurssin vetäjä (en minä) että opiskelijat näkivät kaikki toistensa tekstit heti kirjoittelun jälkeen.
Tässä tapauksessa emme tarvinneet Posterouksen kaltaisia etuja tägityksineen, mutta opiskelijoilta tuli erittäin hyvä palautetta siitä, että muiden tekstit inspiroivat ja haastoivat omia - verrattuna perinteiseen sähköpostin liitelähettelyyn pelkästään opettajalle.
Lähiaikoina maisteriohjelma julkistaa loppurapon viime vuoden kokeiluista.
Totta ubiq, hyvä kun muistutit, Vuodatuksella on kätevä yhteistunnus. Vuodatus on myös suomenkielinen, mikä sekin madaltaa kynnystä. Kannattaa pitää sis mielessä, jos tämän kaltaisia tarpeita.
Niin ja vielä lisäyksenä: myös Posterousin saa suljetuksi ja siihen saa lukijoille annettavan yhteissalasanan.
Lähetä kommentti