sunnuntaina, lokakuuta 21, 2007

Yhteisöllistä hidasta ajattelua - ppt:n uusi tuleminen

Olen ollut pitkään aika kyllästynyt Power Pointteihin. Pakottaa ajatukset jonoon. Toimii liian joustamattomasti. Ei siedä risteileviä ajatuksia eikä tue kokonaisuuden hahmottamista. No joo, linkityksillä saa rakennettua jonkinlaisen verkon ajatuksille. Ähkyä tämä vain kai.

Mutta nyt ihastuin Google-Dokumentit Esitykseen. Se on riisuttu Power Point (jes, sillä ei saa tehtyä animointeja). Tosi riisuttu. Ja siis viehättävä, nimittäin siinä on eräs oleellinen piirre. Samaa dokumenttia voi työstää usea ihminen. Ajatuksia voi kehitellä ryhmässä. Toisen antama pienikin kommentti vie ajattelua eteenpäin. Sopii hyvin hidasta prosessointia vaativiin ajatuskehittelyihin.

1 kommentti:

Kirsi Myllyniemi kirjoitti...

Otin käyttöön Google docsit jokin aika sitten ja havaitsin, että niissä on paljon hyviä ominaisuuksia nimenomaan tiimissä tapahtuvaan tekstin työstämiseen. Parasta on, että kyseessä on järjestelmäriippumaton systeemi toisin kuin Power Point, joka on Microsoftin tuote eikä sen viewereitä ole edes helposti saatavana kaikkiin systeemeihin.