keskiviikkona, lokakuuta 24, 2007

24.10.2007 | Facebookin käyttäjiä varoitetaan identiteettivarkaista

FFacebook-internetyhteisön käyttäjät saattavat joutua huijauksen kohteeksi.Britannian yleisradioyhtiö BBC varoitti keskiviikkona identiteettivarkaista, jotka ovat avanneet pankkitilejä ja hankkineet luottokortteja yhteisöstä keräämiensä tietojen avulla.BBC:n tv-ohjelmassa luotiin kuvitteellinen hahmo, jonka ystäväkutsu lähetettiin sadalle. Heistä kolmasosa otti yhteyttä lähettäen samalla tiedot itsestään.

Huijarit voivat etsiä lisää tietoa henkilöstä esimerkiksi syntymäajan ja -paikan perusteella ja avata niillä pankkitilin verkossa.Yhteisön käyttäjien tapana on ohjelman mukaan kerryttää ystäväverkostoaan, jolloin he hyväksyvät listalleen sellaisia, joita eivät edes tunne.Facebookin mukaan 200 000 ihmistä kirjautuu ohjelmaan joka päivä. Sivustolla on kaikkiaan 42 miljoonaa jäsentä. Suomessa on nykyisin yli 151 000 Facebookin käyttäjää.
Iltalehti.fi | Ulkomaat | 24.10.2007 | Facebookin käyttäjiä varoitetaan identiteettivarkaista

Blogged with Flock

1 kommentti:

Maurelita kirjoitti...

Joo näin saman uutisen. En kyllä ole hyväksynyt ketään tuntematonta, tivasin yksi päivä kutsumaltani puolitutultakin kuka oli kun en osannut yhdistää oikeaa nimeä bloginimeen !

My name is Paranoïa... ;-)