keskiviikkona, lokakuuta 10, 2007

Mies-nais-blogit ja Uusi(?)Suomi

Arg... tästä on jo joku vuosi aikaa, kun serkku-toimittaja-ym. talentti kiinnitti huomiota Suomen Kuvalehden jokakodin mainokseen. Massiivisessa läpyskässä oli miehiä, miehiä, miehiä. Miesten mediaviestit Vakavasti Otettavia ja Asiallisia.

No ei poikkea juuri verkkoavoimuuten polkaistu UusiSuomi tyylistä. Blogien etusivulle nostettu lista esittelee kolme miesbloggaajaa. Kun kaivaa esiin kaikki blogit, saa yhdeksän miestä ja kaksi naista, joista toisen jutun kärki osoittaa kampaajalle ja tyttöpoppiin. Huh huh.

Nämä mies-nais-jutut ovat sellaisia, joista saa herkästi huuhaa-maineen. Mutta on ällistyttävää, miten sokeiksi meistä jokainen tulee kuvastolle ja sille, mikä on Varteen Otettavaa ja mikä niitä akkain-juttuja.

2 kommenttia:

erkka kirjoitti...

Etusivun lista taitaa olla jokseenkin dynaaminen, kun vierailin äsken sivuilla, niin nostoissa oli kaksi naista.

Sun äitis kirjoitti...

Tuolla en vielä ole ehtinyt vierailla, mutta tulin kiittämään vallan muusta. Vedin yhdessä oppilaitoksesa verkko-ohjamiseen liittyvää työpajaa torstaina iltapäivällä ja tärkein lähde oli sinun peda.netin Ohjelmia opettajille-sivustosi!

Paitsi hyvät linkit hyviin paikkoihin, siitä toivottavasti jäi kurssilaisille mieleen myös ajatus avoimesta jakamisesta. Kovin monella nimittäin tuntui olevan ennakkoluuloja jakamista kohtaan (monet mielsivät oman verkko-opettajan roolinsa materiaalintuottajaksi ja omasta materiaalista haluttiin pitää kynsin hampain kiinni sen sijaan, että jotain olisi annettu ilmaiseksi toisille.)

Toivottavasti voin joskus jossain tehdä sinulle vastapalveluksen! (se sinun sivustosi on muuten erinomainen paikka kaikille verkossa häärääville opettajille!)

t. Irmeli