torstaina, maaliskuuta 03, 2011

"Miten sait blogisi kylkeen Twitter-laatikon?"

AVO-hankkeemme johdattaa sosiaalisen median työ- ja opetuskäyttöön. Meneillään on muutama laajempi koulutuskokonaisuus, joiden tarpeisiin olemme kokoamassa käsikirjawikiä. Rinnalla myös LeMill-palveluun tuotettuja sisältöjä.

Pyrkimyksenä on suodattaa liikoja rönsyjä pois ja tarjota sopivassa määrin toimintatapojen, rakenteiden ja pedagogiikan ymmärrystä sekä yksityiskohtaisempaa työvälineiden hallintataitoa. Sosiaalinen media on tolkuton viidakko ja tolkun ottamiseen tarvitaan raivaamista.

Jäsentäjiä alkaa kertymään. Oikein mieluisa löytö oli muutamia päiviä sitten Miikka Salavuon miellekartta sosiaalisen median pedagogiikasta. Nyt on myös saatavilla Miikkan pienempiin palasiin pilkkoma ppt-esitys:

Eilen olin kouluttamassa yhdelle opettajaryhmälle mm. käteviä lisäherkkuja someympäristöihin. Twitteriä emme ehtineet käymään läpi. Kurssilaisilla oli kuitenkin toiveita erityisesti Twitter-virran johtamisesta muille verkkosivuille. Samaa asiaa kyseltiin minulta tänään sopivasti Facebookin kautta. Niinpä lähti alkuun eilisen Wikispaces-opastelaarin rinnalle Twitter-helppimesta.


Twitter-vimpaimen luominen ei ole kovin mutkikasta, mutta ensimmäinen askel on kinkkinen. Linkki, josta vimpaimen luomiseen pääsee, on minimaalisen pienellä tekstillä piilotettu Twitterin näkymään. Kuvaruutua saa välillä lukea somepalveluissa kuin Piru Raamattua. Aina kannattaa kilauttaa kaverille, jos jumittaa. Kysyminenkin on taito. Somessa arvostetaan kysyjää. Kysymykset johtavat tutkimaan ja ihmettelemään ja siitä on lyhyt matka oppimiseen.

3 kommenttia:

Sun äitis kirjoitti...

Kiitos ohjeesta!
En ollut mokomaa resurssilinkkiä ennen huomannut, vaan olin lisännyt twitter-vimpaimen Bloggerissa tarjolla olevalla gadgetilla tai Wordpressin vimpaimella. Nyt kun vertaan noita kahdella eri tavalla tehtyä, huomaan, että Bloggerin "oma" vimpain näyttää vain omat twiittini, mutta tämä sinun neuvomasi näyttää myös edelleentwiitatut (huh, mitä sanoja!). Se "oma" kyllä istuu pohjan tyyliin automaattisesti paremmin kuin tämä Twitteristä pukattu (jonka ulkomuotoa voi toki viilailla värien osalta). Wordpressiin en tuolta Twitterin resursseista koodia kopioimalla saanut Twitter-laatikkoa syntymään :(. Se pyyhkii tallennusvaiheessa aina koodin alusta script-sanan yms, siitä alusta pois. Nyt en ehdi kokeilla enempää, kun pitää katsoa House ja sitten nukkumaan!

Muuten, kun klikkasin Twitterissä add to Blogger linkkiä, ei koodia tarvinnut kopioida eikä boggerin puolella tarvinnut itse lisätä html-gadgettia, vaan Twitter heitti suoraan Bloggeriin, jossa Twitter-vimpain nakotti valmiina marginaalissa.

Anne Rongas kirjoitti...

SÄ: pitääpä laittaa vielä selvemmin tuonne opasteeseen tuo TAI-juttu eli tosiaan Bloggeriin saa suoraan, laitoin siihen, että toinen mahdollisuus on copy-paste. WodPress on upotuksissa aina erilainen nuori :)

Balee kirjoitti...

Kiitos ohjeesta, mietinkin tuossa noin kuukausi sitten miten saan twitterin linkitykset päivitettyä blogiini.
Kiitos, tämä tuli oikeaan aikaan. :)