maanantaina, maaliskuuta 14, 2011

Gradublogi ynnä gradu-Qaiku: kohteena nettikätilöinti

Kuluvan talven olen opiskellut tiiviisti Tampereen suunnalla. Informaatiotieteen yksikössä gradusemma meneillään ja aiheeksi on kirkastunut fasilitointi internetissä ja siihen läheisesti liittyvät ilmiöt, vielä kirkastumisasteella.

Parhaillaan teoriakirjallisuuden metsästystä aiheesta, seminaarityön valmistelua (mm. etsin nettifasilitoinnin pioneereja haastateltaviksi), aihepiirin kaikkinaista tutkailua.

Nyt on gradublogi alussa. Kirjoitan sinne aiheesta. Qaiku-kanavalla jutustelua ja yhteiskehittelyä. Kaikenlaisia vinkkejä otetaan mielellään vastaan (ja kiitos vain, niitä on jo tullut).

3 kommenttia:

Sun äitis kirjoitti...

Kätilöinti sopii oivasti otsikoksi, jos päätät haastatella Sarah Stewartia. Sarah on kätilö ja nettifasilitoinnin pro. Yksi International Vocational Teacher Education -ryhmäni opiskelija osallistui viime vuonna Sarahin Facilitating online -koulutukseen, ja vastaava mielnkiintoisella tavalla maksullista ja ilmaista koulutusta yhdistävä kokonaisuus on taas alkamassa, http://wikieducator.org/Facilitating_Online. Sarahiin saat halutessasi yhteyden blogin, wikin ja twitterin, http://twitter.com/#!/SarahStewart, kautta. Jos haluaisit haastatella Folkea (eli sitä opiskelijaani), voin toimia välittäjänä.

Tavallaan ehkä voisin kutsua omaakin ohjaustouhuani IVTEssä nettifasilitoinnin kaltaiseksi toiminnaksi (silleen hyvin pienesti ja aristavia ensiaskeleita ottavasti). Sypellä minut tavoittaa nimellä irmeli.pietila :)

Lykkyä hankkeellesi!

t. Sä
(joka parhaillaan yrittää keriä kasaan viime kesänä vaiheeseen jäänyttä graduaan!)

Timo Rainio kirjoitti...

Todella mielenkiintoinen teema. Mielenkiinnolla seuraan.

Noista lähteistä ... En tiedä osuuko ihan fokukseen tai onko ihan itsestäänselvä tai "out", mutta kuinkas tämä alan konkari: http://fi.wikipedia.org/wiki/Ikujir%C5%8D_Nonaka

Anne Rongas kirjoitti...

Irmeli-aurinkoinen (Sun) & Timo: SUURkiitokset! Nonaka oli Educa-Berliinissä, mutten mahtunut saliin. Hänen oppejaan mun kannattaa katsoa, todella mielenkiintoisia kokeiluja ja hyvin lähellä sosiaalipsykologista lähestymistä, joka itselläni on sosiopedagogiikan rinnalla rikastamassa informaatiotieteen näkökulmaa. Informaatiotieteen tutkimus tyypillisesti toteutuu monitieteisesti.

Irmeli, nuo vinkkisi ovat aivan aarteita minulle. Ja palataan tuon haastattelun suhteen pikapuoliin. Onnea omaan gradukerimiseesi.