lauantaina, elokuuta 21, 2010

Orkutista Gmailin chatin kautta nettipuheloimaan

Selaimen välilehdellä auki oleva Gmail sanoin blonk, joku lähetti chat-viestin. Ja kas, siellä Jaiku-Qaiku-tuttava, kyseli, käytänkö Googlen Orkutia, kun näyn siellä läsnäolevana. No enpä ollenkaan. Mutta totesimme hauskaksi, että voi chattäillä Googlen palvelusta toiseen. Muistin, että sama onnistuu myös iGooglella ja tosiaan, samasta chatistä saattoi lennossa vaihtaa iGooglen puolelle, chat-historia vain ei seurannut perässä.

Sitten päätimme kokeilla puheyhteyttä (vastapuolen koneella ei ollut webkameraa, muutoin olisimme kokeilleet näköyhteydellä). Audio- ja videoyhteyttä varten pitää asentaa erillinen lisäosa. Laajennoksen asentamisenen pääsee, kun yrittää soittaa chatistä. Ja sittenhän tuo lörpöttelylinja avautui erittäin tasokkaana, niin sisällöltään kuin äänenlaadultaan. Joskus aiemmin kokeiltiin työkaverin kanssa ja silloin toimi kohtuullisesti.
Onhan tuo luurin ja videon kuva ollut jo aikoja Gmailin chat-ikkunassa, mutta ei ole enempää tullut kokeiltua. Järjestelmä näyttää, onko kontaktille mahdollista soittaa eli tarkoittaa sitä, onko vastapuolen selaimella tarvittava laajennos.

Miten mainio olisi Google-dokumenttien puolella Gmailin (ja Google Talkin) chattiin yhdistyminen. Sielläkin on chat, mutta se on erillinen, ei pidä ääntä eikä tahdo aina osua yhteiskirjottajan silmiin.

Ei kommentteja: