keskiviikkona, huhtikuuta 06, 2011

#ITK2011 eläydy, luo ja tuota – mobiili luontoretki

Laita mobiili runoilemaan: ITK-päivät kokoavat jälleen joukkoja Hämeenlinnan Aulangolle. Seuraamisen ja katselun lisäksi tarjolla on mahdollisuuksia olla itse mukana yhteisöllisissä ja vuorovaikutteisissa oppimiskokemuksissa.

Sometu-verkosto koekäyttää betaversiota mobiileista luontorasteista. Matkatoimisto Some ITK-torin osastolla K7 antaa alkuaskeleet. Samalla innostetaan käyttökokemusten hankintaan. Alkuun opastetaan vaikka kädestä pitäen. Käytössä WordPress-blogi, johon on saatavilla mobiilisovellus useimpiin älypuhelimiin.

Mobiilirasteilla voi kokeilla QR-koodeja, joita voi lukea puhelimen kameran kautta lukijasovelluksen avulla. QR-lukijaohjelmia mm. i-nigma ja ZBar.

Mobiililla voi runotella nyt Porepilvi-blogiin. Mobiili luontoretki innostaa kokeilemaan ja eläytymään tähän hetkeen: uudistumiseen ja huhtikuuhun.

OHJE: Kirjoita haiku (3 riviä) tai (tanka) 5 riviä. Aiheena uudistuminen ja huhtikuu. Lauseissa fakta - fiktio- emootio. Lähetä sähköpostilla – otsikko viestin aihekenttään. Multimediaa liitetiedostoksi. Osoite: porepilvi @ posterous. com Blogina käytämme Posterousin ryhmäblogia, johon on helppo liittyä mukaan. iPod/Pad/Phone/Android-mobiililiittymä on helppokäyttöinen.

Kokeilin itse iPhonen Hipstamatic-valokuvausohjelmalla ja tällainen haikunen syntyi http://porepilvi.posterous.com/#!/sipulin-allakka.

5 kommenttia:

Nina R. kirjoitti...

Tämä on niiiiiin hyvä idea!

En vaan millään tajunnut, miten tuohon blogiin liitytään. Yritin lähettää tuohon porepilven osoitteeseen gmailia, mutta sieltä tuli ystävällisen pahoitteleva vastaus :)

Mikä neuvoksi?

Anne Rongas kirjoitti...

Nina näin sitä aina käykäykäy... pitää testata ennakkoon eri tunnuksilla, ei pelkästään sillä, jolla palvelu luotu. Posterous-ryhmä tosiaankin vaatii ensin liittymisen, että siihen voi lähettää sähköpostia. Katson tuon läpi kotvan kuluttua, nyt on opintotaukoa. Pahoittelen, tämä pieni hämäryys on ainainen kumppani somessa. Asiat sujuvat usein, mutta välillä eivät.

nina kirjoitti...

Ei hätää. Usein on nimittäin myös niin, että kun hommat ei toimi, siitä oppii eniten. Niin nytkin. Sain nimittäin syyn tutkailla itse P:n asetuksia. Käsittääkseni tilanne o tämä: Ryhmässä joko a)vain contributorit voi postata tai sitten b)kuka vaan voi. Porepilvessä on käytössä vaihtoehto a. Contributor-oikeudet puolestaan voi käsittääkseni saada vain siten, että hallinnoija lisää s.postiosoitteilla ryhmän jäsenet.

No kaiken tämän seurauksena mulla on omaa valvontaluokkaa varten perustettu ryhmä Posteroussissa tulevia kokeiluja odottamassa. Sitä ei olisi (vielä ainakaan), ellei olisi tullut mutkia matkaan.

Ja sen pikkuisen haikuseni laittelin talteen omaan blogiini. http://openapua.blogspot.com Eli loppu hyvin, kaikki hyvin.

Opiskelun iloa!

Armi kirjoitti...

Hei Anne ja Nina R.
Innostuin minäkin sitten jakamaan Porepilveen tarkoittamani tankaviritelmän ja pitkästä aikaa kirjoittamaan vähän blogiinkin.

Tämän "miten tuonne Posterousiin saa oman juttunsa?" -kysymyksen ansiosta löysin blogisi Nina R. Ehkä ensi vuonna tapaamme ITK:ssa?

Nina R. kirjoitti...

Moi Armi! Ja hauska tavata :)