Nyt selvästi mikroviestintä tihentää pyydystä, kun liikutaan netin valtameressä. Kaksi pientä episodia ihan pikaisesti (tässä on vähän muuta päätointa).
Eilen katsahdin TweetDeckistä, että jaahas, Peeii on lähettänyt jonkun kuvan, kuulin jo aiemmin, että reissussa ollaan. Huomasin kuvaa katsoessani, että se oli lähetetty Mobypicture-kuvanjakopalvelulla, johon pääsi kätevästi kirjautumaan Twitter-tunnuksilla ja lähettämään viestin jonnekin kauas jänkälle. Saman tien kun kirjauduin Twitter-tunnuksilla Mobypictureen, palvelu lähetti minulle henkilökohtaisen viestin Twitteriin. Enää siis Peeiin ei tarvitse laittaa minulle sähköpostia ja kertoa, että jos haluat seurata matkakuvamme, kyttäile verkossa sivua x. Näinhän ensimmäiset matkablogit ennen syötteiden aikaa toimivat. Nyt Peeiin Twitter-viesti johdatti ikään kuin kuiskaaja minut matkakuvien luo. Ja matkastakaan ei kertonut Peeii itse, vaan sosiaalisen median syvä kumu.
Äsken vilkaisin pikaisesti Google Readerin syötteet. Kiinnostava YouTube-video. Merkkasin omaksi suosikikseni, mutta ajattelin, että tämä kiinnostaisi muutamia kavereitakin. En ollut koskaan lähettänyt YouTubesta suoraan Twitteriin vinkkiä, mutta veikkasin, että varmaan onnistuu.Jakolinkki ei ollut näkösällä, Share-linkin jälkeen pitää vielä uudelleen klikata More share options, jolloin Twitter-linkki löytyi. Järjestelmä näyttää myös oppivan, sillä nyt YouTube-näkymässäni Twitter-linkki näkyy.
Firefoxin liitännäinen PowerTwitter on siitä mukava, että kuvat ja videot tulevat suoraan Twitter-virtaan, alla vasemmalla sama viesti PowerTwitterissä ja oikealla tavallisessa.
PowerTwitter vähentää liikkumista sivulta toiselle, näen kuvan ja voin kurkistaa videon suoraan näkymästä. Twitterin rewiittausta ollaan parhaillaan kehittämässä, sekin tihentää verkkoja ja muodostaa jakamisesta helppoa, nopeaa ja hauskaa. Toisaalta saadaan nopeasti myös aikaan puolittaisia ikiliikkujia, kun sama saalis kiertää kaveripiirejä Twitterissä, Qaikussa, Delissä, Friendfeedissä, syötteissä...
1 kommentti:
Heh, usein tosiaan huomaa, että samat löydökset kiertävät ihmiseltä toiselle ja monissa kanavissa. Monesti reitin pystyy jopa jäljittämään.
TweetDeck on muuttanut omaa Twitterin käyttöäni niin, etten enää useinkaan käy Twitterissä selaimella (ja siksi en jaksa innostua esim. PowerTwitteristä, vaikka vaikuttaakin kätevältä). Eli apuohjelma on syrjäyttänyt alkuperäisen palvelun ja toimii jopa nopeammin.
Lähetä kommentti