sunnuntaina, kesäkuuta 15, 2008

Kirjat ovat painavia ja vievät tilaa – mainiota!

Meikän huushollissa tehdään aina näihin aikoihin joulusiivoa (johtuu ammatista, nyt on aikaa ja mentaalisesti paras mahdollinen hetki). Pölyssä linssejä myöten. Järjestelin kirjoja ja hymähtelin itselleni. Miten joku voi olla tällainen kirjahullu. Yhteen hyllymetriin mathtui sikinsokin kannettuna maan ja taivaan väliä ja Peppi Pitkätossua tietenkin.

Jos en olisi ostanut kirjoja, olisin voinut tehdä monta ulkomaanmatkaa. Varmaan maailman ympäri. Mutta. Epäilen, että en olisi tässä. Kirjhttp://www.blogger.com/img/gl.link.gifat ovat kuljettaneet minua. Ne ovat tuoneet maailman luokseni silloinkin, kun en ole voinut kotikolosta kovin vapaasti liihotella maailmalla (pieniä lapsipalloja jaloissa).

Kirjat ovat kuin saaria ihmiskunnan historian meressä. On merkillistä ja loistavaa, ottaa käsiin kymmeniä, satoja tai tuhansia vuosia vanhoja sanojen saaria. Kuvilla on sama lumouksen voima. Jokin tietyssä ajassa ja paikassa tehty säilyy yli aikojen. Lukijana ja katsojana keräilen taikayrttejä lumouksen saarilta.

Verkko ja virtuaalinen ovat hyviä juttuja. Pidän niistä. Eivät syrjäytä muita viestin kantajia. Olen keräillyt verkosta kirjanrakastajan aarteita. Nämäkin elämän hunajaa.

Ei kommentteja: